Creația monumentală a unui artist timișorean, la loc de cinste în Franța....

Creația monumentală a unui artist timișorean, la loc de cinste în Franța. Vezi ce va decora FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-192013179">

Opera monumentală a unuia dintre cei mai bine cotați artiști români contemporani, arădeanul stabilit la Timișoara Cristian Sida, va decora unul din pereții exteriori ai oficiului de turism din localitatea franceză Aubusson, celebră pentru manufacturile de tapiserie din secolele XVII-XVIII, care i-au dat supranumele de „capitala tapiseriei mondiale”. Aici au fost realizate tapiserii de mare valoare, printre care și celebra tapiserie „Doamna și licornul”, aflată în prezent la muzeul Luvru.

Lucrarea lui Cristian Sida, realizată în tehnică mixtă – acril, spray, vernis, pvc și aluminiu – are dimensiuni de 4 x 2,4 metri și a fost realizată în această săptămână, în paralel cu expoziția „Arbres”, care reunește artiști din 15 țări, inclusiv România. Artistul timișorean, care și-a dobândit deja un renume în străinătate, a fost invitat să decoreze oficiul turistic de primarul localității, Michel Moine, iar vernisajul a avut loc astăzi, în prezența oficialităților franceze și a artiștilor din întreaga lume care participă la „Cité internationale de la tapisserie” din Aubusson.

Cristian Sida, care a avut deja zeci de expoziții, atât în țară cât și în străinătate, mărturisește că pentru el, „pictura este un lucru foarte serios, este un act moral, un mod de viață”, iar în Franța, unde este rezident, a avut mai multe realizări artistice de anvergură, pe lângă numeroasele expoziții fiind și autorul unor picturi murale care împodobesc clădiri din Méricourt, în cadrul unui proiect al muzeelor Luvru și Lens, din regiunea Pas-de-Calais. Doctor în arte vizuale, cu studii la Sorbona, Cristian Sida, timișorean prin adopție, este și conferențiar la Facultatea de Arte și Design a UVT. A fost răsplătit cu „Premiul pentru pictură” a Uniunii Artiștilor Plastici din România, decernat în cadrul Salonului Național de Pictură, ediția 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.