Creștere spectaculoasă a traficului pe Aeroportul Timișoara. Vezi spre ce destinații de...

Creștere spectaculoasă a traficului pe Aeroportul Timișoara. Vezi spre ce destinații de vacanță se poate zbura

0
DISTRIBUIȚI

Tot mai mulți bănățeni preferă să zboare cu avionul. Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara transmit, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că în primele șase luni ale acestui an a fost înregistrată o creștere semnificativă a traficului aerian.

Astfel, în primul semestru al anului 2017, aeroportul a înregistrat 764.103 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 63% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (469.847 pasageri). O creştere însemnată de 40% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, în perioada ianuarie-iunie 2017, respectiv 8.454 faţă de 6.053 mişcări aeronave înregistrate în primele şase luni ale anului 2016.

În ceea ce priveşte situaţia economică, în primele şase luni din anul în curs, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, reprezentanții instituției estimează (la finalizarea raportării semestriale) o creştere a cifrei de afaceri cu 48% şi o creşterea a profitului brut de aproximativ patru ori.

“Evoluţia numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi la aeroportul din Timişoara se datorează şi creşterii numărului de destinaţii, creşterii frecvenţelor zborurilor operate spre anumite destinaţii, dar mai ales noilor companii aeriene care ne-au devenit parteneri începând din 2016 şi care, datorită tarifelor rezonabile, fac mai accesibilă călătoria cu avionul.


Pe de altă parte, apreciem că gradul de atractivitate a regiunii Banat, extinsă şi la alte judeţe vecine, stimulează şi creşterea traficului aerian. În continuare, introducerea de noi destinaţii reprezintă o prioritate pentru noi, fapt care ne responsabilizează în ceea ce priveşte oferirea unor condiţii şi servicii optime pentru numărul în creştere al pasagerilor ce tranzitează aeroportul din Timişoara. Estimăm ca până la finalul anului, numărul de pasageri ce vor ateriza şi decola pe aeroportul din Timişoara să atingă cifra de 1,6 milioane”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Timişoara.

Reprezentanții aeroportului reamintesc faptul că de la finalul lunii mai, s-a dat startul zborurilor charter de vacanţă cu plecare din Timişoara spre destinaţiile favorite ale locuitorilor din zona de vest a ţării. Este vorba de Antalya – Turcia; insulele greceşti Creta, Santorini, Zakynthos; Palma de Mallorca – Spania; litoralul românesc – Constanţa.

De asemenea, pe toată perioada anului, turiştii mai pot opta pentru destinaţii de vacanţă cu zbor regulat spre Barcelona pentru Costa Brava şi spre Valencia pentru Costa Blanca, iar spre celelalte destinaţii cu zbor direct din Timişoara există pe piaţa de turism oferte atractive de tip city-break. Pentru turiştii din Arad şi Oradea agenţiile de turism oferă transport gratuit cu autocarul spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Timişoara.

Ca şi în anul precedent, în prima jumătate a anului, destinaţiile preferate de pasageri au rămas aceleaşi: Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo. Începând cu 29 şi 30 octombrie 2017 vor fi introduse şi alte destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa şi Asia, respectiv Frankfurt-Am-Main şi Tel Aviv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.