Dig de 4 kilometri, ridicat de angajați ai Apelor Banat pe malul...

Dig de 4 kilometri, ridicat de angajați ai Apelor Banat pe malul unui râu într-o singură noapte FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_280617" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Exercițiu de intervenție în caz de inundații.

Mobilizare de forțe, noaptea trecută, pe malul drept al râului Crișul Negru. 180 de angajați ai Apelor Române au supraînălțat aproape patru kilometri de diguri pentru a proteja localitățile din vecinătate de inundații. Din fericire, a fost vorba de un exercițiu, primul din România de simulare nocturnă pentru intervenții în caz de inundații.

Exercițiul a fost organizat de Administrația Bazinală de Apă Banat în colaborare cu administrațiile bazinale Mureș, Crișuri și Someș-Tisa. Potrivit reprezentanților ABA Banat, desfășurarea de forțe s-a realizat pe malul râului Crișul Negru, pe sectorul podul CFR – podul rutier DN79, în comunele Avram Iancu şi Zerind, și a antrenat forţe şi mijloace moderne de intervenţie operativă.

Pentru îndeplinirea scopului exerciţiului s-a luat ca ipoteză depăşirea pragurilor critice de precipitaţii sub formă de ploaie, căzute pe un sol umed, saturat de precipitaţiile căzute anterior, însoţite de intensificări ale vântului, context în care se prognozează atingerea şi depăşirea cotelor de pericol, aferente codului rosu, pe râul Crişul Negru.

Astfel, timp de șapte ore, 180 de angajați ai Apele Române au supraînălțat aproape patru kilometri de diguri pentru a proteja localitațile din vecinătate. În timpul acestui exercițiu au fost testate și sistemele de iluminat aflate în dotarea echipelor de intervenție. “S-au utilizat cele mai moderne soluții de apărare precum; hidrobaraj, aerobaraj, baraj din aluminiu și baraj tip aqua stop. De asemenea, au fost utilizate echipamente moderne și performante de umplut și transportat sacii cu nisip, iar noutatea exercițiului a fost sistemele de iluminat atât cele portabile, cât și cele de tip turn. S-a intervenit cu șase autoutilitare, patru buldoexcavatoare, o mașină de umplut saci, un trailer, patru grupuri electrogene pentru iluminat cu anexe, 25 de reflectoare, două turnuri pentru iluminat cu înălțimea de 9 m, respectiv 12 m”, transmite ABA Banat, prin intermediul unui comunicat de presă.

Exercițiul de simulare nocturnă pentru intervenții în caz de inundații s-a finalizat în jurul orei 02.00.

„Acest exercțiu a fost unul de mare anvergură care a antrenat forțe masive și mijloace de intervenție operativă semnificative verificând totodată modul de colaborare la inundații între echipele de intervenție din cadrul Apelor Române, cât și randamentul personalului în situații de stres”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.