DOLIU în muzica timişoreană: a murit basistul Marcu Horia „Rică“

DOLIU în muzica timişoreană: a murit basistul Marcu Horia „Rică“

0
DISTRIBUIȚI

Marcu Horia, „Rică“, basistul formaţiei Vest, a murit duminică dimineaţa. „Astăzi a plecat dintre noi bunul meu prieten de o viaţă Marcu Horea „Rică“. Dumnezeu să îl odihnească“, a spus Varadi Ludovic, membru al formaţiei Vest. .

„Rică“ s-a născut în 29 decembrie 1955 şi a colaborat cu o serie de muzicieni din Timişoara începând din anii 1980. .

„Îl ştiu pe Rică de vreo 15 ani.


a cântat cu Stelele, cu diverse trupe care cântau prin anii 80 în Timişoara.  M-am înţeles foarte bine cu el şi din punct de vedere muzical. şi din punct de vedere uman. Se ştie că în tagma cântăreţilor există multă invidie şi râcă. Eu nu l-am auzit vreodată vorbind de rău pe cineva sau nervos. Era de un calm…enervant. Muzical era tobă. De ceea ce înseamnă armonie. De obicei te aştepţi de la clăpar să fie aşa. Ultima oară am cântat cu el în luna iunie la Zilele Cartierului Fratelia. Este o mare pierdere pentru muzica timişoreană“, spune Viorel Screciu, din trupa Vest.

„A fost un prieten adevărat , ne-am cunoscut prin 1973,nu voi uita perioada cînd am cântat ,împreună și ziua în urmă cu mulţi ani când l-am însoțit să își cumpere chitara bas, pe care a cântat mulţi ani. Drum bun dragă Rică , odihneşte-te în pace , sincere condoleanțe familiei !“, a transmis Titi Dragomir, de la Vest Phoenix Cover Band.

„L-am cunoscut de mult timp şi întotdeauna am avut un respect deosebit pentru el. Este o pierdere pentru muzica timişoreană“, spune Arpad Kajtar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.