Drum distrus de furia naturii în Retezat, turiști străini blocați în munți

Drum distrus de furia naturii în Retezat, turiști străini blocați în munți

0
DISTRIBUIȚI

Un drum din Munţii Retezat a fost devastat de şuvoaiele pârâului Lazăr, în urma precipitaţiilor abundente şi a furtunii înregistrate marţi, iar doi turişti străini au rămas blocaţi cu autoturismul pe drum, în zona Câmpul lui Neag.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a fost solicitat astăzi, prin numărul de urgență 112, să intervină pe drumul ce face legătura între localitatea Câmpul lui Neag și cabana Buta, unde datorită precipitațiilor abundente, Pârâul Lazăr a distrus un podeț și aproximativ 100 de metri din drum.

În zonă se aflau doi turiști de cetățenie slovacă cu un autoturism care, din cauza distrugerii drumului, nu și-au mai putut continua deplasarea cu autoturismul.

„La fața locului s-au deplasat o autospecială cu tracțiune 4×4 precum și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Petroșani, o autospecială din cadrul IJJ Hunedoara, un echipaj de salvatori montani din cadrul Salvamont Hunedoara precum și un buldoexcavator din cadrul administrației publice locale Uricani.


În momentul ajungerii forțelor de intervenție la fața locului, turiștii nu prezentau afecțiuni medicale refuzând să părăsească autoturismul. Astfel, la momentul actual administrația publică locală desfășoară acțiuni de amenajare a unei căi de acces provizorie care să poată asigura accesul autoturismului”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

Autoritățile recomandă persoanelor care desfășoară activități în zonele montane să acorde maximă atenție drumurilor de acces pe care se deplasează precum și condițiilor meteorologice, cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate și după o perioadă mai mare de timp.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.