Grup format din irakieni şi afgani, printre care şi minori, OPRIT la...

Grup format din irakieni şi afgani, printre care şi minori, OPRIT la frontiera de vest din drumul ilegal către spaţiul Schengen

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din vestul ţării au fost din nou puşi la încercare în acest weekend. Un grup format din afgani şi irakieni a fost depistat la graniţa cu Ungaria, duminică dimineața, în încercarea lor de a trece graniţa pentru a ajunge în Europa Occidentală.

Cele cinci persoane din Irak şi Afganistan au fost depistate înainte de răsăritul soarelui, în jurul orei 05.30, de către oamenii legii din cadrul SPF Nădlac din judeţul Arad. Pentru că bărbaţii nuşi puteau justifica prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit cu au vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, printre ei aflându-se doi minori de 3, respectiv de 17 ani.


Toţi erau solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.