Guvernul Tudose, comparat de primarul Timişoarei cu regimul comunist. Măsura care l-a...

Guvernul Tudose, comparat de primarul Timişoarei cu regimul comunist. Măsura care l-a scos din sărite

0
DISTRIBUIȚI

Nici bine nu a fost instalat, că guvernul Tudose îl nemulţumeşte deja pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu. După ce a fost demis de Parlament, fostul premier Sorin Grindeanu a fost criticat de primar pe motiv că ar fi pus piedici în calea dezvoltării Timişoarei şi că, per ansamblu, ar fi guvernat prost. Acum, nemulţumirile lui Robu sunt cu totul diferite. Mai exact, primarul Timişoarei spune că schimbările din noul program de guvernare sunt unele extrem de prost gândite. De departe, măsura cea mai dur criticată de primar a fost blocarea angajărilor din administraţie.

„Ce este chiar revoltător este că din nou se blochează posturile în administraţia publică locală şi centrală. Pai nu mai scăpăm odată de astfel de măsuri idioate, de blocare a posturilor? În orice administraţie publică locală sau centrală, sunt situaţii când chiar ai nevoie de ocuparea unor posturi, după cum se întâmplă să fie posturi deja ocupate, dar fără o justificare solidă a ocupării lor.


Noi trebuie să fim preocupaţi în permanenţă să fim eficienţi. Asta însemană să facem ca cei angajaţi pe diverse posturi chiar să aibă de lucru şi să poată produce rezultate specifice postului pe care îl ocupă. Şi în dinamica lucrurilor frecvent se întâmplă să fii nevoit să ocupi anumite posturi pe care până la un anumit moment nu le-ai avut în vedere pentru că realităţile nu cereau şi, iată, acum nu poţi. Ca măsură ea este total lipsită de logică. (…) A bloca pur şi simplu posturile este o tâmpenie. Eu m-am confruntat cu aşa ceva la începuturile carierei mele profesionale când mi-am încheiat stagiatura şi doream să îmi materializez aspiraţia de a face o carieră universitară. Posturile au fost blocate de regimul comunist. (…) Acum, iată, după atâţia ani, lucrurile se repetă, se ia o asemenea decizie aberantă”, a declarat primarul Robu.

Trebuie spus că în timpul primului mandat al primarului Nicolae Robu, în Primăria Timişoara s-au angajat extrem de mulţi membri PNL Timiş. Posturile au fost ocupate prin concursuri, la care niciun membru al filialei conduse de primar nu a picat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.