Ilie Stepan despre primul concert de club Pro Musica din Timişoara: „Ne...

Ilie Stepan despre primul concert de club Pro Musica din Timişoara: „Ne simţim foarte bine de când am revenit pe scenă“

0
DISTRIBUIȚI
Ilie Stepan, este nerăbdător să cânte alături de colegii săi din formaţia Pro Musica,

Muzicianul timişorean Ilie Stepan, o figură legendară a rock-ului românesc, este nerăbdător să cânte alături de colegii săi din formaţia Pro Musica, în cadrul primului concert de club al trupei din Timişoara, evenimentul urmând să se desfăşoare în data de 11 august, de la ora 21.00, la deschiderea Reflektor Venue.

„Este primul nostru concert de club în Timişoara şi suntem nerăbdători să venim în faţa publicului cu un program deosebit. Noi am mai cântat pe vremuri, mă refer la perioada de înainte de 1989, în aşa zisul club PM 6. Erau concerte care se ţineau în holul Casei Tineretului din Timişoara. PM6 nu era un club în accepţiunea adevărată a cuvântului, erau cântări care se ţineau sub această denumire. Am acceptat această invitaţie fiindcă ne-a plăcut intenţia celor care au pus bazele acestui aşezământ cultural. .Faptul că s-a investit în cultură, în muzică… ne-a bucurat foarte tare. Se porneşte la drum cu o instalaţie de lumini şi sunet bun. Timişoara are nevoie de aşa ceva, de locuri unde să se întâmple evenimente culturale. Astea sunt motivele pragmatice care ne-au făcut să acceptăm invitaţia de a cânta în club“, ne-a declarat Ilie Stepan.

Formaţia Pro Musica a revenit pe scenă, la începutul lunii octombrie 2014, în cadrul unui recital desfăşurat sub logo-ul „Pro Musica 41” și cu motto-ul „Vreme trece, vreme vine… Toate-s vechi şi nouă toate”.


Primul concert de club al trupei din Timişoara va avea parte de surprize.

„Ne simţim foarte bine în ultimii trei ani de când am revenit pe scenă. La acest concert venim cu toată artileria grea. Asta înseamnă că pe lângă noi cei şapte membri de bază, vine şi Doru Apreotesei din Suedia,  Dixie Krauser din Germania. Apare şi  Doru Eugen Iosif şi George Găină şi fetele din backing vocals. Vor fi lucruri upgradate, vom avea proiecţii interesante. Încercăm să facem un eveniment cu răsunet. Apreciem această investiţie într-un domeniu pe care l-am visat de demult. Ne bucurăm că managerul acestui club este Emil Biebel, care ştie multe despre fenomen, este un cunoscător avizat. Nu vom cânta cover-uri, dar vor fi zone mai extinse la solo-uri individuale“, a mai adăugat Ilie Stepan.

La împlinirea a 44 de ani de la susţinerea primului concert, legendara formaţie Pro Musica a lansat un material mult aşteptat de melomanii din întreaga ţară: DVD-ul „Pro Musica – Live in Prison“. Acum un an, Ilie Stepan a participat alături de colegii săi din Stepan Project Blues Foundation la prima ediţie a festivalului Wolfblues de la Gărâna, iar în toamna acestui an melomanii se pot aştepta la un DVD care s-a filmat cu acel prilej.

„Filmul dedicat concertului nostru din cadrul festivalului Wolfblues este gata. Mai urmează câteva retuşuri. Este cel mai bun film , este exact ceea cew am vrut noi. Reflectă perioada post Woodstock şi prezintă găştile de pe vremuri de la Flora. Este împănat cu amintirişi îl aşteptăm cu mare nerăbdare. Filmul se numeşte Concertul. Şi asta pentru că e vorba de o trupă care s-a format pentru festivalul de la Gărâna, ăsta e pretextul. DVD-ul va apărea în cursul acestui an“, a mai adăugat Ilie Stepan.

Primul concert Pro Musica într-un club din Timişoara va avea loc vineri, 11 august, de la ora 21.00, la Reflektor Venue. Accesul se va face pe bază de invitație, iar intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.

Foto: Mircea Dragu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.