Motivul FURIEI jucătorilor neplătiți de la ACS Poli: au aflat că ANAF...

Motivul FURIEI jucătorilor neplătiți de la ACS Poli: au aflat că ANAF nu le poate plăti salariile din banii TV. De ce își leagă speranțele Ionuț Popa și compania

0
DISTRIBUIȚI
Artean și compania au avut motive întemeiate de nemulțumire

Deși au avut opt zile la dispoziție pentru pregătirea meciului cu Astra Giurgiu, elevii lui Ionuț Popa nu au avut parte de o săptămână concentrată doar pe meciul de luni. Jucătorii lui ACS Poli se revoltaseră marți după ce au aflat că nu le vin banii în această săptămână, pe motiv că nu există cale legală ca ANAF să le plătească trei dintre cele patru salarii restante din drepturile TV.

Informațiile oferite de conducerea clubului nu s-au ”adeverit”. ”Jucătorii au sperat să primească câteva salarii săptămâna aceasta… A fost o ședință marți seara și s-a stabilit că e ilegal ca ANAF să dea salariile din drepturile TV. Și eu am fost supărat dar am purtat discuții cu câțiva oameni de la ANAF și m-au convins că au judecat conform legii. Eu, deși am fost pornit pe cei de la ANAF, eu le mulțumesc celor de acolo că mi-au explicat”, a spus astăzi Ionuț Popa.

”Banii de la Ligă au fost virați către ANAF. Am depus documentele pentru plata celor trei salarii restante, vor fi plătiți cât de curând către jucători și staff. Pentru restul de bani vom face o reeșalonare. Pregătim dosarul, în urma căruia vom primi acel certificat cu care mai departe putem accesa fonduri de la autorități”, a fost declarația președintelui Sorin Drăgoi care a făcut ca fotbaliștii să se liniștească, pentru o vreme. Dosarul pentru reeșalonarea datoriilor a fost depus miercuri până la urmă și se speră la un răspuns rapid.

Prin urmare așa se explică ”revolta” jucătorilor din timpul săptămânii. ”Ni s-a promis săptămâna trecută că se va rezolva, dar au întâmpinat niște răspunsuri negative de la ANAF ș vă dați seama că am fost supărați, cel mai rău lucru pentru un fotbalist e să nu fie plătit”, a recunoscut și Andrei Artean.

Chiar și așa timișorenii mai au speranțe. Acel certificat fiscal, pentru reeșalonarea datoriilor pe cinci ani de zile, de care au nevoie pentru a obține apoi finanțare de la bugetul local, ar fi ultima șansă, teoretic. Deja au apărut informații conform cărora acești bani ar putea veni în club în urma ședinței de la primărie din 3 august.


Totuși, pe ce vor putea fi cheltuiți acei bani, conform legii, e altă poveste.

”M-au făcut să înțeleg că sunt lucruril legale care nu pot fi încălcate. Cei de la ANAF ne-au asigurat că lucrurile vor merge spre bine. Nu știu ce vom face dacă nu… Sunt sincer când spun că jucătorii au dreptate, dar sper să-și facă dreptate pe teren… Ar fi păcat, pentru că sunt și jucători noi. Și cu ei am purtat discuții, și cu ei ne-am înțeles. Și președintele a venit și le-a spus adevărul… Trebuie să-i faci pe jucători să aibă încredere în tine”, a mai subliniat Popa.

”E greu… încerc să-mi pun în practică toată experiența pentru a nu avea probleme la echipă. Încerc să motivez jucătorii, a venit și președintele, ne-a transmis și primarul, acea penalizare ne-a făcut mai tari și eu cred că jucătorii noștri sunt tari și vor rezista la aceste fenomene care sunt imposibil de tolerat sau acceptat”, a fost o altă remarcă a lui Ionuț Popa.

”Sunt momente grele pe care le traversăm toți… Cu certificatul e o problemă care îi privește”, a continuat tehnicianul.

Ionuț Popa așteaptă golurile atacanților

Tehnicianul lui ACS Poli a vorbit mai întâi astăzi despre cum a pregătit duelul cu fosta campioană Astra. Echipa suferă la omogenitate, evident. Absențele sigure sunt Mailat, incomplet refăcut, și Alex Munteanu, suspendat. ”Am avut la dispozitie opt zile în care am încercat să reglăm pregătirea echipei. Atât fizic, cât și tactic, însușirea unui joc pe care trebuie să-l facem. Am făcut multe jocuri școală pentru a-i intergra cât mai repede pe cei nou veniți. Nu am avut tot lotul. Ba tinerii sub 21 au lipsit, Mailat, la început, Bârnoi câteva zile iar pe Munteanu nu-l pot folosi pentru că e suspendat”, a precizat Ionuț Popa.

”Principalul” bănățenilor e îngrijorat și de forma atacanților: ”Am încercat să fac antrenamente separate, cu cei trei atacanți și jucătorii din părțile lateral, pentru a da o notă ofensivă, unde stăm destul de bine, mai puțin cu Astra… Mă îngrijorează forma celor trei atacanți care trebuie să înscrie cât mai repede goluri și să aducă bucurie. Axul central trebuie să găsească drumul spre gol”.

”Întâlnim o echipă care a jucat foarte bine ultimul meci din cupele europene. Are pretenții. Și-a schimbat antrenorul și jucătorii, l-au adus pe acel atacant francez care îmi place mult. Și-a și păstrat jucătorii vechi. Ne țin în gardă. Ne așteaptă un joc foarte greu la Astra. Aștept o altă determinare. Am fost nemulțumiți că am pierdut jocul cu Steaua și toată răbfnirea noastră a fost pe acea eliminare… Sper ca echipa să învingă pentru că și celelalte echipe se agață de orice moment. Nu sunt diferențe mari între echipe. Sper să treacă peste problemele financiare și vor uita pentru moment acele aspecte”, a conchis Popa.

”Cred că la ei se simte oboseala. Pentru ei primordial cred că e Europa League. Sper să obținem trei puncte, să facem totul pas cu pas, e important fiecare meci câștigat”, a adăugat Andrei Artean.

Partida Astra Giurgiu – ACS Poli Timișoara se dispută luni, de la ora 21.00, în etapa a III-a a Ligii I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.