The Killers au deschis festivalul EXIT cu un spectacol memorabil FOTO

The Killers au deschis festivalul EXIT cu un spectacol memorabil FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ziua zero a festivalului EXIT de la Novi Sad a avut parte de un concert extraordinar al americanilor care alcătuiesc formaţia The Killers, spectacolul lor susţinut pe scena mare a evenimentului fiind unul care le va rămîne mult timp întipărit în memoria numeroşilor spectatori. Înaintea concertului susţinut de formaţia lui Brandon Flowers, pe scena principală au mai urcat Jonathan, Van Gogh şi americanii de la Teachers.

Minunata cetate Petrovaradin din Novi Sad a devenit din nou centrul de atracţie pentru turişti din toată lumea, veniţi să asiste la o nouă ediţie a festivalului EXIT, care şi în acest an are parte de un line up deosebit, menit să satisfacă exigenţele melomanilor care apreciează diverse genuri muzicale.

Show-ul celor de la The Killers a debutat cu noul single al trupei, „That man”, care a fost urmat de unul din marile succese ale albumului lor de debut, „Hot Fuss”, piesa „Somebody told me”. Pe parcursul concertului care a beneficiat de un spectacol de lumini şi un sunet cât se poate de profi, americanii au mai cîntat şi piese ca „Spaceman”, „Human” sau „Read my mind”. Nu mai puţin de patru piese au fost interpretate de muzicieni la bis, ultima melodie fiind „Mr. Brightside”.

Brandon Flowers, solistul trupei a a adresat cîteva cuvinte spectatorilor în limba sîrbă, spre satisfacţia asistenţei, care a primit cu aplauze furtunoase remarca „Bolje ikad nego nikad!” (mai bine mai tîrziu decât niciodată).

Spectacolul din ziua zero a continuat cu artiştii de la Dance Arena şi No Sleep Novi Sad, printer artiştii care au susţinut seturi aici numărându-se Jeff Mills sau Ellen Allien. Începând de joi, festivalul EXIT îşi deschide toate scenele publicului, astfel încât spectatorii care sosesc la ediţia din acest an a festivalului vor avea parte de experienţe sonore de neuitat.

Printre artiştii care vor susţine concerte la Exit în acest an se numără Liam Gallagher, Years & Years, Rag’n’Bone Man, Jake Bugg, Hardwell, Jason Derulo, Roisin Murphy, Paul Kalkbrenner, Solomun b2b Dixon, Alan Walker, Lost Frequencies, Faithless DJ Set, The Damned, Duke Dumont, Robin Shulz, Foreign Beggars, Hot Since 82, Noisia, Outer Edges, Discharge, Destruction, Arkona, Recondite, Dax J, Function, Antigone b2b Francois X şi mulţi alţii.


Pornit în anul 2000 ca o mişcare de tineret ce s-a opus regimului condus de Slobodan Milosevic, EXIT a crescut şi s-a transformat într-unul dintre cele mai importante festivaluri din lume, printre artiştii ce i-au trecut pragul de-a lungul vremii numărandu-se Red Hot Chili Peppers, Madonna, Depeche Mode, Robbie Williams, Guns’n’Roses, Arctic Monkeys, The Prodigy şi mulţi alţii. În calitatea sa de unic festival comtemporan ce a crescut dintr-o mişcare de activism social, EXIT sărbătoreşte 50 de ani de la Summer of Love (1967), amintind fanilor de mişcările pentru pace din anii ’60 şi ducând mai departe mesajele de atunci ce au devenit din ce în ce mai necesare în prezent. Printre trupele prezente la Exit se numără şi timişorenii de la JazzyBIT, Dordeduh şi Haos.

Foto: Rob Loud

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.