Mai puțin de 50% din profesorii din Timiș au luat nota minimă...

Mai puțin de 50% din profesorii din Timiș au luat nota minimă pentru titularizare. Vezi rezultatele examenului

0
DISTRIBUIȚI

Visează să îi înveţe pe alţii, dar nici ei nu ştiu mare lucru! Vorbim de candidaţii din acest an de la Examenul de titularizare din Timiş, care au picat pe capete.


În procente, vorbim de o rată de promovabilitate de sub 50%, doar 44,81% din profesori reuşind să promoveze examenul care le oferă titulatura pe un post. Conform datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean, din totalul de 732 de candidaţi, 161 au luat note între 1,01 şi 4,99, 133 între 5 şi 5,99, 110 între 6 şi 6,99, 153 între 7 şi 7,99 şi 105 între 8 şi 8,99. Doar 68 de candidaţi au reuşit să obţină note între 9 şi 9,99. Dacă la Bacalaureat o singură elevă a reuşit să obţină nota 10, doar doi profesori au reuşit aceeaşi peformanţă la examenul de titularizare, la o singură materie însă, Limba germană modernă.

Pentru a promova examenul, profesorii au nevoie de nota 7, notă care însă nu le oferă certitudinea unui post de titular. Astfel, deşi un profesor a promovat examenul cu brio, acesta riscă să fie nevoit să predea tot în regim de suplinitor.

Cei mai mulţi profesori şi-au dorit să fie titulari pe un post de Limba şi Literatura Română, Pedagogia Preșcolară și Metodică, următoarele pe lista de preferinţe fiind meseria de învăţător, cea de profesor de sport sau de Limba și Literatura Engleză.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.