Mister elucidat: motivele pentru care semafoarele din Timişoara nu merg sau stau...

Mister elucidat: motivele pentru care semafoarele din Timişoara nu merg sau stau pe „intermitent”

0
DISTRIBUIȚI

„Semaforişoara” a fost porecla primită de Timişoara din partea şoferilor, imediat după ce sistemul de trafic management implementat cu bani de la Uniunea Europeană a devenit funcţional. Din vara lui 2016, intersecţiile au fost împânzite de semafoare, camere de filmat şi sisteme de detectare a trecerii pe roşu.


Ultimele două s-au dovedit a fi inutile, cel puţin până acum, pentru că ele nu pot fi folosite de Poliţia Rutieră. Motivul, spune şeful „Rutierei” din Timiş, Petre Rumega, este că nu au omologare metrologică. Astfel, semafoarele „plantate” în 44 de intersecţii noi au rămas singurele aparaturi utile instalate în cadrul sistemului a cărui implementare a costat aproape şase milioane de euro.

Termenul de „util” a fost însă unul extrem de relativ de la instalarea sistemului încoace, asta pentru că până la sincronizarea semafoarelor, şoferii stăteau la cozi interminabile în trafic. În prezent, dimineaţă şi după-masa povestea este încă valabilă, astfel că şoferii încă petrec zeci de minute în trafic pentru a parcurge artere extrem de circulate. Totul în timp ce primarul Nicolae Robu se laudă cu unda verde de pe marile bulevarde. În ultimele zile însă semafoarele din Timişoara nu au funcţionat, iar traficul a devenit unul şi mai greoi.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au explicat pentru PRESSALERT.ro că la mijloc nu ar fi vorba de o defecţiune a sistemului de trafic management, ci că de fapt semafoarele nu funcţionează din cauza unor avarii survenite în cadrul unor lucrări edilitare. Conform aceloraşi reptezentanţi ai primăriei, avariile ar fi avut loc în mai multe zile, iar semafoarele s-au stins din cauză că sistemul este dotat cu senzori care opresc funcţionearea semafoarelor în cazul unor fluctuaţii mari de tensiune sau în cazul unor avarii, pentru a preveni stricarea acestora.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.