Nemulțumiri în rândul criminaliștilor de la IPJ Timiș: la concursul pe post...

Nemulțumiri în rândul criminaliștilor de la IPJ Timiș: la concursul pe post se pot înscrie zootehniști și horticultori

1
DISTRIBUIȚI

Nemulțumiri în rândul criminaliștilor din județul Timiș. În data de 26 august, la Inspectoratul Județean de Poliție va avea loc concursul pentru couparea unui post de ofiţer I, la Serviciul Criminalistic – Biroul de Investigare tehnico-științifică a locului faptei.

Concursul a stârnit interesul unor angajați care fac această muncă, de ani de zile, de pe un post inferior. Surpriză însă, condițiile de înscriere la concurs îi împiedică pe unii dintre ei să avanseze în carieră.

De exemplu, un angajat care de 10 ani face cercetare tehnico-științifică a locului faptei, în cadrul IPJ Timiș, nu este eligibil din cauză că a absolvit Facultatea de Psihologie, în ciuda faptului că are un master în domeniul criminalisticii. Sunt însă eligibili absolvenți de Zootehnie, Silvicultură, Horticultură și în general Științe Inginerești, cu condiția să aibă calificative bune în sistemul MAI, în ultimii doi ani.

Cu alte cuvinte, un angajat din MAI cu studii în Pescuit și Industria Peștelui, care are calificative bune obținute în ultimii doi ani, este eligibil pentru a se înscrie în concurs în defavoarea unui angajat cu studii de Psihologie, care de 10 ani face ceea ce presupune noul post.

„Cum mă motivezi tu MAI-ule să cresc în performanţă dacă colegul care stă cu telecomanda în mână şi deschide poarta câştigă mai bine decât mine? Pentru ce să-mi rup ochii comparând urme, pentru ce să mă duc acasă şi la prima baie să se coloreze apa de la negru de fum? Pentru ce să trag de cadavre, vara la 35 de grade? Pentru ce să iau purici, păduchi şi râie de prin canale umblând după boschetari şi căutând urme cu lanterna? Pentru ce să mă expun bolilor când examinez un cadavru în putrefacţie? Vă spun eu: pentru că iubesc criminalistica!”, se arată într-un articol scris de un criminalist nemulțumit de condițiile de înscriere în concurs, pe site-ul criminalistic.ro.

„Concurs pentru funcţia de ofiţer criminalist… Dacă eşi poliţist, ai terminat facultatea de zootehnie şi nu ai lucrat deloc în domeniul criminalisticii, eşti candidatul ideal pentru acest post”, mai spune autorul textului.

De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Timiș susțin că actualele „condiții de participare la concurs au fost stabilite în funcție de specificul fișei postului și de atribuțiile ce urmează a fi îndeplinite, ținându-se cont de recomandările transmise de Institutul Național de Criminalistică”.

Practic, angajatul care lucrează de 10 ani în sistem nu se poate înscrie pentru că a absolvit Facultatea de Psihologie, iar din Științele Sociale sunt admise doar domeniile de licență Drept și Științe Militare.


Asta, în ciuda faptului că la Șțiințe Inginerești nu există nicio restricție. Nu se cere experiență de doi ani în domeniu așa cum este solicitată în alte județe, ci doar calificative bune obținute în ultimii doi ani în sistem.

Sursa foto: criminalistic.ro

1 COMENTARIU

  1. Dragul meu !
    Spre deosebire de tine, eu am reusit sa ies la pensie, odata cu multii altii; una din cauzele principale fiind aceasta ! banuiesc cine esti( baiatul cu drona) si pot spune despre tine ca esti meseriasi , cum putini mai sunt in M.A.I. Nu am inteles niciodata de ce Politia Romana isi alunga valoriile, in timp ce in alte politii acestia sunt atrasi in interiorul institutiei ; Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.