Pakistanezi și irakieni, alături de călăuza română, opriți aproape de frontieră

Pakistanezi și irakieni, alături de călăuza română, opriți aproape de frontieră

0
DISTRIBUIȚI

Refugiații care-și caută drum spre spațiul Schengen sunt priviți ca niște mine de aur de unii români, care-și riscă integritatea pentru o cale mai ușoară de a face bani. Azi dimineață polițiștii de frontieră din cadrul sectorului de la Vărșand au depistat opt cetățeni din Pakistan și Irak la bordul unei mașini conduse de o călăuză de naționalitate română.

În jurul orei 3.30 oamenii legii au oprit pe DN-79A, la ieșirea din localitatea de frontieră Socodor din județul Arad, un Audi A4 ce se îndrepta spre ieșirea din țară, la volanul căruia se afla Simion M., în vârstă de 26 de ani.


Pitiți în portbaaj și printre bagaje se aflau opt cetățeni străini, șapte bărbați și o femeie, fără acte de identitate.

Cu toții au fost conduși la secție iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt pakistanezi și irakieni, cinci adulți cu vârste între 22 și 34 de ani și patru minori care au între 10 și 17 ani, toți solicitanți de azil î România. Șoferul român urma să îi ducă până în apropierea frontierei cu Ungaria. În cauză, poliţiştii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei opt cetățeni din Pakistan şi Irak, iar călăuza română este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.