Premii internaționale pentru Teatrul Maghiar din Timișoara. Cu ce spectacole pleacă în...

Premii internaționale pentru Teatrul Maghiar din Timișoara. Cu ce spectacole pleacă în turneu

0
DISTRIBUIȚI

Finalul acestei stagiuni a adus Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” două premii internaționale. Primul a fost obținut la a 29-a ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda, dedicat trupelor de teatru ale minorităților maghiare din mai multe țări, care s-a desfășurat în cursul lunii trecute, prezentând 22 de spectacole realizate de 25 de teatre. Premiul a fost acordat coproducției „Maghiar”, realizată cu teatrul „Kosztolányi Dezsö” din Subotica, pentru muzica percutantă a spectacolului, compusă de Irena Popović din Serbia.

În urmă cu câteva zile, spectacolul „Shakespeare Sonnet 66”, regizat de Kokan Mladenović, a primit premiul pentru cel mai reușit experiment teatral și cel mai bun spectacol la a 44-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Alternativ și Nou INFANT din Novi Sad, juriul apreciind „conceptul clar al spectacolului exprimat direct pe scenă prin jocul cu simbolurile universale, care sunt transpuse în context contemporan.


Pe lângă jocul actoricesc extraordinar al trupei, unitatea și echilibrul tuturor segmentelor autoriale contribuie suplimentar la coerența spectacolului”.

În această lună, trupa teatrului maghiar va întreprinde mai multe turnee, cu spectacolele „Hair” și „Ultima mutare” care vor fi jucate la Esztergom, în timp ce spectacolul „Shakespeare Sonnet 66” va fi prezentat la Gyula, la festivalul dedicat lui Shakespeare. Tot la Gyula vor avea loc două reprezentații cu spectacolul „Hair”, iar piesa „Ultima mutare” va fi jucată și la Szentendre. Spectacolul de teatru-dans „7/7”, coregrafiat de Baczó Tünde, care se joacă de patru ani cu mare succes, a fost selectat pentru programul Off al Festivalului Shakespeare de la Gdansk. Stagiunea din acest an, care a avut nouă premiere, a avut 12.000 de spectatori, un record absolut al ultimilor ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.