Primarul Robu confirmă: terasa de la Modex, pe care întâi a criticat-o,...

Primarul Robu confirmă: terasa de la Modex, pe care întâi a criticat-o, apoi a lăudat-o, trebuie ÎNCHISĂ. Cum se poate fenta legea

0
DISTRIBUIȚI

Somați cu poliția locală să stopeze lucrările la terasa de pe acoperișul clădirii Modex, proprietarii afacerii au continuat să încalce legea. Supărat că proprietarii investiției au început lucrările fără avize din partea primăriei, primarul Robu a descins la începutul verii cu circa 15 polițiști locali la adresa locației, cerând ca legea să fie respectată. Investitorii s-au conformat, însă doar parțial.

„Ieri am avut o intervenție pe Digi 24. Eu în momentul în care am văzut ce se ridică pe Modex era foarte asemenătoare acea construcție cu fostul Acvariu, am poze, mi s-a ridicat adrenalina instantaneu, am luat poliția, v-am invitat pe dumneavoastră și am făcut acea descindere în forță pentru că am vrut să dau un semnal că nu îți faci de cap în Timișoara.


I-am spus investitorului care din întâmplare era în clădire în acel moment să nu se joace să treacă imediat la demolarea a ceea ce a construit” a declarat primarul.

Robu spune că investitorii s-au conformat doar cu privire la ceea ce se construise în exterior și că sarcina efectuării de verificări a revenit Poliției Locale din Timișoara. Procesul verbal de sancțiune a fost atacat în instanță și suspendat până la judecarea cazului. Ulterior, primarul spune că a fost căutat de investitor care a venit cu o schiță a terasei, însă edilul nu și-a schimbat opiniile de ordin estetic, cerând ca terasa să nu implice o construcție ridicată peste clădire, ci doar umbrele și marchize, aprobând ulterior un proiect în acord cu cerințele sale.

„Ce a făcut mai departe se constată că nu e cu respectarea legii, pentru că el nu a urmat toți pașii pentru a obține toate avizele necesare. Pentru lift presupun că merge pe procedură, pentru umbrele spune că acelea nu sunt o construcție. Nu eu apreciez lucrurile acestea, dar în privința avizului de la Monumente au dreptate cei de la Monumente. Direcția de Cultură le-a dat avertisment, mai departe trebuie să intervină Direcția de Cultură și ISU, sunt problemele lor mai departe. (…) O să verific autorizația de funcționare. Dacă s-a primit, ea trebuie retrasă. Terasa trebuie închisă, dar știți bine că sunt oameni care sfidează funcționând fără autorizație protejați de suspendări în instanță”, a adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.