Primarul Robu despre funcționara publică din primărie cu apartament în Tenerife: „Eu...

Primarul Robu despre funcționara publică din primărie cu apartament în Tenerife: „Eu nu am nicio treabă”

0
DISTRIBUIȚI

Un lucru perfect normal – așa cataloghează primarul Timișoarei, Nicolae Robu, faptul că șefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, deține un Lexus și un apartament în Tenerie, asta în condițiile în care funționarul public are o leafă anuală de aroape 87.000 de lei. Primarul Robu spune că nu poate să verifice dacă bunurile sunt dobândite ilicit.

„Nu am această posibilitate, nu intră în atribuțiile mele.


Sunt instituții specializate ale statului care au menirea să vegheze la concordanță între avere și venituri. Eu nu cunosc sursele de venituri ale doamei Aurelian, altele decât cele care apar în declarația de avere pe care este obligată să o dea. Acolo apar toate veniturile, nu am de unde să știu dacă a mai avut și altfel de venituri, dacă a avut vreo moștenire. Eu nu am nicio treabă, acestea sunt declarații pe proprie răspundere cu toate consecințele de rigoare pentru cei ce nu declară totul”, a spus primarul.

Întrebat de ce ar avea nevoie pentru a sesiza oragnele legii cu privire la bunurile deținute de un funcționar public în condițiile în care venturile nu le justifică, primarul a comentat că „dacă aș primi informații credibile, adică nu așa că vine unu și spune că nu știu cine face ceva, așa se poate inventa orice la adresa oricui, într-o astfel de situație spun bine, dacă dumneavoastră asta susțineți susțineți cu asumarea sesizării organelor abilitate ale statului. Dacă cineva îmi prezintă în mod clar că se întâmplă astfel de lucruri, atunci eu sesizez organele abilitate că se întâmplă acele lucruri. Dacă mie îmi arată cineva o înregistrare, poftim, i-am dat mită cuiva. (…) Dacă eu simt că este credibil cel care îmi prezintă ceva nu voi avea nicio ezitare să sesizez organele competente”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.