RATT a devenit societate comercială cu amenințări: „Domnule Idolu, veți da cu...

RATT a devenit societate comercială cu amenințări: „Domnule Idolu, veți da cu subsemnatul pentru boicot”

0
DISTRIBUIȚI

Plen cu certuri și amenințări la Consiliul Local Timișoara, astăzi. Mărul discordiei dintre consilierul PSD Dan Idolu și primarul Nicolae Robu a fost transformarea Regiei Autonome de Transport în societate comercială. Idolu a atenționat că în proiect nu este prevăzut și un plan de viitor pentru companie, atenționând că este vorba despre un vot pripit. Lipsa de interes a conducerii regiei a fost evidentă: la plenul decisiv nu s-a prezentat niciun reprezentant al RATT.

„Eu vă spun anticipând pentru că cu poziția asta obstrucționistă la adresa Timișoarei mă confrunt de de ani de zile. Nu e prima dată. Pe POR Axa 1 pe Programul transporturi sunt 40 de milioane disponibili pentru Timișoara. Pot fi disponibili dacă avem operator de transport public organizat ca societate comercială.


Astea sunt regulile, nu eu le-am făcut, ele există. Ce spuneți dumneavoastră poate fi făcut din mers că oricum poate fi nefiresc să vină cineva să stabilească acum strategia. Acum se deschide Axa și suntem eligibili. Asta e consecința. Nu există nuanțe între alb și negru. Ori devenim eligibili, ori acceptăm să nu devenim eligibili. Suntem caz unic în țară, de oraș care nu vrea fonduri europene. Să ne scoatem noi de pe lista de eligibilitate mi se pare …nu vreau să folosesc cuvinte dure. Cine nu votează pentru asta, se pune în poziția de eliminator al municipiului Timișoara de pe lista de actori eligibili pe fonduri europene. (…) Domnule Idolu, veți da cu subsemnatul pentru boicot la adresa unui oraș. Dar boicot de o dimensiune cum nu am mai auzit până acum. Că boicot de tipul hai să mai întârziem o lucrare, un pasaj, hai să nu lăsăm vaporașele să circule pe Bega tot boicot este”, a spus primarul Nicolae Robu.

Consilierul PSD Ion Ardeal Ieremia a acuzat că primarul amenință consilierii să voteze și a promis că se va abține de la vot. Aleșii au decis ca RATT să facă un plan de dezvoltare până în luna noiembrie, urmând ca dacă planul nu se face, conducerea interimară să își încheie mandatul. Consiliul de administrație al RATT a fost mărit cu doi membri, fiind votați Buboi Cosmin, Ioan Goia, Nicolae Bitea, Avram Stănușoiu, Sorin Supuran, Alexandru Mateuț, Juriță Arsenie și Lucian Căldăraru.

Proiectul a fost supus la vot și a trecut cu 18 voturi pentru.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.