Reîncep protestele #rezist. Când e programată acțiunea și pe cine apără nemulțumiții

Reîncep protestele #rezist. Când e programată acțiunea și pe cine apără nemulțumiții

0
DISTRIBUIȚI

Sunteţi nemulţumiţi de campanile duse de diverse televiziuni la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi? Consideraţi că instituţia este una bine condusă, care îşi face treaba ca la carte? Atunci sunteți invitați duminică, de la ora 18, în Piața Sfântu Gheorghe, unde protestatarii #rezist își dau întâlnire din nou!

„Penalii din politică au declanșat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publică de noul guvern vizează vechea preocupare a infractorilor și inculpaților din politică: decapitarea DNA.


Atacul a fost declanșat luni de ministrul Justiției, Tudorel Toader, sub pretextul unui nou control la DNA. A fost amplificat la televiziunile și în ziarele cu patroni condamnați sau inculpați care au interese comune cu polticienii corupți, unde s-a declanșat o campanie de denigrare a conducerii DNA. Aceste demers este impotriva interesului public de continuare a operațiunilor care combat corupția și afectează grav principiul independenței Justiției. Nu e vorba de doctrine politice, de stânga sau de dreapta. E vorba de persoane cu dosare penale, condamnați și inculpați, care folosesc puterea provenită din voturile acordate partidelor pe care le reprezintă pentru a-și rezolva problemele penale. Un grup de persoane cu probleme penale, condamnați și inculpați, nu poate forța decapitarea unei instituții din sistemul judiciar. Este un nou asalt asupra DNA într-un context mai grav decât până acum pentru că politicienii penali au depășit bariere importante. Curtea Constituțională nu mai e o stavila pentru ei. În Consiliul Superior al Magistraturii au parte de sprijin. Din interiorul DNA sunt procurori care au înregistrat ședințele și le-au oferit televiziunii unui inculpat fugar. Este un context mult mai grav decât până acum, de aceea, situația e mult mai periculoasă și reacția noastră trebuie să fie fermă. O Justiție sub control politic înseamnă încă o generație pierdută. Duminică 9 iulie ieșim din nou în stradă, alături de celelalte mișcări civice, în toate marile orașe din România, pentru a susține independența Justiției, pentru a susține DNA și pentru a arăta mafioților că nu pot trece peste voința oamenilor cinstiți”, au transmis informat aceștia prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.