Ripensia Timișoara, înfrângere ”în oglindă” cu FC Hermannstadt. Remus Steop are o...

Ripensia Timișoara, înfrângere ”în oglindă” cu FC Hermannstadt. Remus Steop are o singură certitudine la capitolul jucători noi, dar anunță modificări în lot GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Sibiul, dublă victorie cu ripensiștii

FC Ripensia nu a putut să se revanșeze azi acasă în fața noii colege de eșalon FC Hermannstadt. Roș-galbenii au deschis scorul în urma unui penalty însă elevii timișoreanului Alexandru Pelici au răsturnat tabela și s-au impus cu 3-1, exact scorul înregistrat în urmă cu cinci zile pe terenul sibienilor. Deocamdată Remus Steop a confirmat un singur transfer cert, cel al fundașului Cătălin Horcea.

”Ripi” nu a început rău amicalul disputat pe căldură în ”Ciarda Roșie”. În minutul 16 Mediop, rămas până la urmă la echipă, a luat fața unui fundaș pentru a ajunge un balon și a fost busculat în careu. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Nanu. Peste 13 minute oaspeții puteau egala prin atacantul luat de la ASU Poli, Blănaru a driblat și portarul, dar a trimis în fața porții din unghi închis. Până la urmă avea să fie 1-1 la pauză după ce experimentatul Tătar a transformat impecabil o lovitură liberă (min. 43).

Antrenorul Remus Steop a schimbat ”liniile” după pauză, dar garnitura a doua a fost în mod evidentă inferioară. FC Hermannstadt a preluat conducerea jocului și a întors scorul prin golurile marcate de I. Stoica (58) și Crișan (64), ambele cu capul în urma unor faze fixe. Mai mult, sibienii au irosit și o lovitură de la 11 metri în minutul 76. A fost până la urmă un rezultat în oglindă cu cel de la Sibiu, tot 1-3.

Ripensia va disputa următorul joc amical sâmbătă, în Austria, cu ASKO Oedt (L4).

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa, Hecsko, Vlădia, Apro – Dumiter, Mânecan, Stoi, Nanu (35 C. Toma) – Mediop, Matiș. Au mai intrat: Gakos (Vl. Ignat) – L. Luca, Vasiliu, Horcea, An. Popescu, Ungureanu, Bobină, Zaluschi, C. Toma, Semeniuc, Olărescu, Golda. Antrenor: Remus Steop.

FC Hermannstadt Sibiu: Moldovan – Străulea, Crișan, Pîrvulescu, Tătar, Petrescu, Dîlbea, Dumitriu, Lupu, Rusu, Șt. Blănaru. Au mai intrat: Căbuz – Monea, Bratu, I. Stoica, Pamfile, Piko, Necșulescu, Neacșa, Pop, Cârstea, Neagu. Antrenor: Alexandru Pelici.

Remus Steop, nemulțumit de jucătorii din repriza a doua

Tehnicianul Ripensiei a fost mulțumit doar de prima parte a jocului de astăzi.


Remus Steop anunță de altfel că unii dintre cei care au evoluat în partea secundă ar putea pleca. Dar nu e sigur dacă va și avea înlocuitori de valoare superioară. ”Am pierdut ambele jocuri, îmi pare rău că l-am pierdut pe cel de azi deoarece am făcut o primă repriză bună. Din păcate am luat trei goluri din trei faze fixe în momente nu tocmai corespunzătoare. În partea a doua, deși am fost dominați, am avut două ocazii singur cu portarul. A câștigat echipa mai matură. Probabil începând de luni vom aborda altfel lucrurile, legat de program. Totuși, anumiți jucători, ce au arătat în repriza a doua, nu știu dacă fac față rigorilor ligii a doua, probabil ne vom reorienta… Au fost momente în care am jucat chiar bine cu un adversar care și-a propus chiar promovare. Nu știu dacă vor apărea neapărat noutăți, dar în mod sigur vor fi jucători care nu vor mai face parte din lot în perioada următoare”, a declarat Remus Steop.

Dintre jucătorii care au fost în teste la roș-galbeni au mai rămas doar doi. Tânărul fundaș Cătălin Horcea și portarul Vlad Ignat. Deocamdată doar primul, sosit liber de la CSM Lugoj rămâne sigur pentru Liga a II-a. ”Deocamdată Horcea în mod sigur, Ignat, mă mai gândesc. Eu mi-aș fi dorit un portar peste nivelul celor doi, rămâne de văzut cum se va comporta Ignat în perioada următoare”, a conchis Steop.

De partea cealaltă Alexandru Pelici era destul de satisfăcut de stagiul în care se află formația sa. ”Au fost două jocuri bune, felicit Ripensia pentru promovare. Pentru noi urmează un joc cu Tg. Mureș sâmbătă și un ultim test înainte de începerea campionatului. Suntem pe drumul cel bun, așteptăm cu optimism startul. Mai sunt nesincronizări în linia de fund, trebuie să găsim soluțiile. A fost o primă repriză mai bună a Ripensiei aici, decât la Sibiu, nu se știe dacă era scorul la fel dacă nu schimbau echipa. Probabil sunt într-o altă etapă a pregătirii, noi nu am schimbat așa mult pe parcurs. Ne dorim să facem o figură frumoasă. Dacă se poate Liga I, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. Vom vedea unde vom fi. Va fi o ediție mai echilibrată… Să ne bucurăm că sunt echipe din Timișoara. ASU Poli își propune o clasare în primele opt. Sper ca Ripensia să fie o nucă tare…”, a spus și Alex Pelici, tehnicianul lui FC Hermannstadt, grupare care se află de asemenea în premieră în B.

La Ripensia continuă și lucrările la arenă. Gazonul nu se prezintă grozav în această perioadă, în schimb a fost completată cu scaune și cealaltă tribună metalică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.