Robu se plânge: încasări minuscule la Primăria Timișoara. Suma disponibilă pentru plăți

Robu se plânge: încasări minuscule la Primăria Timișoara. Suma disponibilă pentru plăți

1
DISTRIBUIȚI

Încasările primăriei Timișoara au scăzut drastic, acuză edilul-șef Nicolae Robu. Acesta spune că față de media ultmilor ani, ultima lună a adus încasări extrem de mici la bugetul local, lucru de natură să stârnească îngrijorări în condițiile în care din banii de la buget se fac diverse plăți către colaboratori. Robu spune că în fiecare dimineață i se prezintă disponibilul aflat în conturi pentru plăți și că ieri suma se ridica la doar 81.000 de lei! Primarul spune că în anii precedenți municipalitatea opera cu sume din șase cifre.

„O să vedem cât o să luăm din cotele defaclcate din impozitul pe venit pentru că de acolo ne vin nouă sumele mari, desigur și din cotele pe TVA.


Dar banii care ne vin de pe TVA cum vin așa merg mai departe. Și acum măcar acolo la cotele defalcate sperăm să vină mai mult pentru că efectiv începem să avem nevoie de plăți. Noi nu suntem în situația de a nu fi onorat până acum facturile. Nu avem restanțe de plată către partenerii noștri, către diverși furnizori care să ne îngrijoreze. Dar eu întotdeauna operez anticipativ și mă uit ce se întâmplă și îmi fac griji pentru viitor, pentru că dacă se va merge în același ritm, ne va fi greu. Evident că noi nu vom angaja de la bugetul local numai atâtea cheltuieli pe care ni le permitem. De aceea o să vedem dacă avem vreo pârghie pe care putem să o folosim ca să creștem încasările, dar sper că a fost o conjunctură defavorabilă acum în perioada aceasta ținând cont că unele firme și-au închis porțile plecând în vacanță. Dar senzația mea, fără să fac vreo analiză, ci așa, ca «feeling» este că ceva se întâmplă. De când a venit vara tot puțin am încasat”, a declarat primarul Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.