Români care încercau să treacă granița ascunşi sub bagaje, opriţi la frontiera...

Români care încercau să treacă granița ascunşi sub bagaje, opriţi la frontiera cu Ungaria. De ce au recurs la această metodă

0
DISTRIBUIȚI

Nu doar cetăţenii străini încearcă să treacă ilegal vama. După ce, timp de luni întregi, graniţa continuă să fie asediată de refugiaţii aflaţi în căutarea spaţiului Schengen, poliţiştii de frontieră Nădlac au descoperit azi dimineaţă doi români ascunşi printre bagaje, într-un microbuz.

Descoperirea a fost făcută în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.


La volanul microbuzului înmatriculat în Germania se afla un şofer român, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Mureş. În urma controlului, ascunşi sub bagaje, pe bancheta din spate, oamenii legii au descoperit două persoane, un minor de 14 ani şi un alt bărbat de aceeaşi vârstă cu cea a conducătorului auto.

Şoferul a încercat să-i treacă graniţa în schimbul a sumei totale de 150 de euro întrucât minorul nu avea declaraţia notarială din partea părinţilor pentru a călători în străinătate, iar cealaltă persoană avea buletinul expirat. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cele două persoane ascunse şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru şofer, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.