România riscă amenzi pentru că nu rezolva problema poluării de pe Dunăre....

România riscă amenzi pentru că nu rezolva problema poluării de pe Dunăre. Ce mesaj a transmis Comisia Europeană

0
DISTRIBUIȚI

România riscă amenzi usturătoare dacă nu rezolvă problema poluării periculoase dintr-un oraș din vestul țării. Într-un comunicat de presă transmis, astăzi, Comisia Europeană transmite că țara noastră ar putea fi amendată dacă nu adoptă în două luni măsuri pentru a se conforma regulilor CE în ceea ce privește deșeurile miniere.

„Comisia Europeană trimite României o scrisoare formală de notificare privind eşecul de a adopta măsuri pentru a se conforma cu regulile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) asupra deşeurilor miniere”, informează Comisia Europeană.

În vara anului trecut, CJUE comunica faptul că România nu a adoptat măsurile adecvate pentru a preveni ridicarea prafului iazului de decantare Boșneag, din orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin.

„În special, în timpul perioadelor cu vânt, acest iaz de decantare este o sursă majoră de poluare şi o ameninţare pentru sănătatea localnicilor din Moldova Nouă, România şi Veliko Gradište, Serbia.


(…) Conform directivei 2006/21/EC, statele membre trebuie să se asigure că resturile rămase în urma extracţiei sunt gestionate fără să pună în pericol vieţi umane sau să afecteze mediul înconjurător. Directiva interzice abandonarea deşeurilor rezultate în urma extracţiilor. Mai mult, dacă România nu acţionează în două luni, Comisia poate raporta România din nou la CJUE, caz în care ţara se va confrunta cu amenzi”, informează Comisia Europeană.

Foto: Express de Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.