Săptămână plină la Casa Artelor din Timișoara. Vezi programul Tango Cultura 2017

Săptămână plină la Casa Artelor din Timișoara. Vezi programul Tango Cultura 2017

0
DISTRIBUIȚI

Tango-ul, dansul pasiunii și al senzualității sau „dansul spiritului” cum i se mai spune, practicat și iubit în toată lumea, este celebrat și în orașul de pe Bega. Asociația Tango Timișoara organizează în perioada 1 – 6 august evenimentul Tango Cultura 2017. Proiectul poartă titlul de „Oameni și ziduri” și este realizat în parteneriat cu Tango Malena Timișoara, TangoVivo by Magnum Team Timișoara și Tango del Alma.

Marți, miercuri și joi, iubitorii dansului argentinian sunt așteptați de la ora 19.00, la intersecția străzilor Vasile Alecsandri cu Eugeniu de Savoya pentru un happening.


Un Tango Happening.

Vineri va fi seară de film și dans în Curtea cu castan de la Casa Artelor. De la ora 21.00 se va proiecta filmul „The Tango Lesson” (1997) în regia și scenografia britanicii Sally Potter iar de la ora 22.30 se va dansa milonga în teniși. Muzica va fi asigurată de DJ Modus.

Sâmbătă, 5 august, începând cu ora 19.00, zidurile Casei Artelor îi vor găzdui pe cei care vor să se inițieze în mișcările tango-ului urmând apoi două ore de milonga, pe muzica aleasă de dj-ul Alexandra Cornean.

Duminică, artista vizuală Daniela Armega își va prezenta lucrarea plastică „Silensis”. Lucrarea reprezintă ”o căutare intimă, spirituală și de ce nu, poetică, de un abstract difuz, liric pe alocuri, cu urme nonfigurative de materie”, afirmă pictorița. Prezentarea va fi de la ora 18.00, tot la Casa Artelor.

În proiectul „Oameni și ziduri” zidul reprezintă simbolul explorării spațiului interior conectându-se, prin dans, la spațiul exterior.

„Zidul reprezintă incinta protectoare care închide o lume și poate deschide o alta, devine o barieră între cele două, o siguranță și o închisoare în același timp. Apără și întemnițează”, explică artista Daniela Armega. Este binevenit oricine dorește să călătorească în spațiul tango-ului. Intrarea este liberă.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.