Favoriții români, eliminați devreme de la Tivoli Trophy 2017. Juniori de pe...

Favoriții români, eliminați devreme de la Tivoli Trophy 2017. Juniori de pe cinci continente participă la turneul ITF din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Nini Dica, foto stânga, e favoritul local

Ediția a 22-a a turneului internațional Tivoli Trophy se bucură de o prezență excelentă, cu reprezentanți de top la nivel de juniori de pe aproape toate continentele. Deși favoriții locali, Selma Cadar și Filip Jianu, au părăsit competiția ITF la simplu, speranțele localnicilor sunt puse din nou într-o evoluție bună a timișoreanului Nini Dica.

Cotați ca favoriți la câștigarea turneului sunt Daria Frayman (Rusia), la fete, și Lorenzo Musetti (Italia), la băieți, sportivi clasați în jurul locului 100 mondial. La această ediție ultimul intrat pe tabloul principal e cu 200 de locuri mai bun ca ultima ”intrare” din 2016. Turneul de tradiție de pe Aleea Ghirodei a început să fie cunoscut și foarte departe de zona Banatului. La această ediție s-au înscris în competiție sportivi din SUA, Tunisia, Israel, Hong Kong și chiar din ”suferinda” Venezuela. ”Avem în premieră mondială un jucător din Venezuela, care mi-a spus de situația lor politică.


A părăsit țara printre gloanțe să spun așa… E un tip extraordinar”, a spus Ovidiu Pop, directorul turneului despre Brandon Perez. Sportivul de 17 ani este unul dintre cei mai maturi din turneu și l-a învins italianul Emiliano Maggioli.

Valoarea turneului Tivoli din acest an se apropie ca buget de suma de 20.000 de euro, ceva mai mult ca în ediția trecută. 100 de sportivi au asigurate toate condițiile la Timișoara, cazare și masă. Singurul disconfort, unul major, a fost canicula de ieri. ”Suntem într-un moment foarte bun al turneului ca și istorie. Mă bucură foarte mult participarea din acest an. Se poate ridica și de nivel de grad 2 ca și turneu ITF. Înseamnă o recunoaștere fantastică. E normal după 22 de ani în care acest turneu a fost bine organizat. Favoriții 2 ai turneului, Selma Cadar și Filip Jianu, au pierdut din păcate. În condițiile acestea Nini Dica, timișoreanul nostru, poate să aibă o șansă, depinde de ele dacă poate să gestioneze condițiile, căldura mare, dar e o șansă sper să ajungă cât mai departe. Sper să ajungă în finală pentru că demult nu am mai avut, de 17 ani”, a precizat Ovidiu Pop. La fel ca în ediția trecută arbitrul principal e Ovidiu Șola (White Badge). Iar o parte din jocuri au fost organizate zilele acestea la baza Dyadora din Giroc.

Selma Cadar a fost învinsă ieri de Daniella Dimitrova din Bulgaria, în timp ce Filip Jianu a fost eliminat la simplu de italianul Marco Furlanetto. Nini Dica îl va întâlni astăzi pe spaniolul Javier Ramos. Jianu a rămas în cursa pentru trofeu la dublu, acolo unde face pereche cu Musetti.

Competiția a început în 9 iulie cu meciurile de calificare. În fiecare zi jocurile încep de dimineață (8.30-9.00) pe cele patru terenuri de la Tivoli. Finalele vor avea loc sâmbătă, 15 iulie. Programul și rezultatele turneului ITF juniors Tivoli Trophy 2017 poate fi urmărit AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.