Timișoara Saracens a repatriat un ”Stejar” cu experiență în Franța. Ce post...

Timișoara Saracens a repatriat un ”Stejar” cu experiență în Franța. Ce post și-a întărit campioana

0
DISTRIBUIȚI
Ionel Badiu a revenit în țară, la Timișoara Saracens

Timișoara Saracens a anunțat astăzi cel de-al patrulea transfer al verii. Pilierul stânga Ionel Badiu revine în țară la echipa campioană după experiențele din Franța la Rodez Aveyron și US Carcassonne. Fostul jucător al Farului a semnat pe doi ani de zile cu bănățenii.

Badiu (27 de ani) este și internațional începând din anul 2014. El a evoluat în țară la Farul Constanța. În Franța și-a început aventura la Rodez. Pentru care a avut 20 de apariții și 11 puncte marcate în sezonul 2013-14 (Federale).


Din 2014 a evoluat în eșalonul secund francez pentru US Carcassonne. Grupare pentru care a bifat 31 de meciuri.

”Știu că e un jucător foarte experimentat. Căutam un jucător cu caracteristicile sale. E și un jucător român, care revine acasă și transmite un mesaj puternic colegilor săi, legat de competitivitate. Poate să transmită un mesaj și tinerilor, ca un model și în afara terenului, în ceea ce privește educația”, a spus antrenorul Matt Williams despre noul său elev.

”Sunt foarte încântat să revin în țară după șapte ani. Sunt nerăbdător să începem treaba. Atât în campionatul intern, cât și în ceea ce privește participarea internațională. Campionatul a evoluat mult… În primul rând nu e nicăieri mai bine ca acasă. Dorința de a face performanță. Orașul Timișoara, descopăr ceva nou pentru că eu am fost la Constanța. E important și că sunt aproape de familie iar tradiția clubului e de a câștiga trofee”, a declarat Ionel Badiu despre motivația sa la revenirea în România.

Vicepreședintele Dușan Filipaș a anunțat că va mai veni un jucător ”tot pe înaintare”. ”Vom continua inițiativa noastră de a repatria jucători. Merită să aibă un loc decent unde să revină, trebuie să fim un exemplu pentru sportul românesc”, a precizat Filipaș.

Luke Samoa, John Laiataua și William Helu au fost primii jucători noi sub comanda lui Matt Williams prezentați la începutul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.