Un jandarm montan a devenit eroul unui copil de 7 ani: a...

Un jandarm montan a devenit eroul unui copil de 7 ani: a prins hoțul care a jefuit mașina familiei și i-a recuperat medicamentele și jucăriile

0
DISTRIBUIȚI

Plutonierul major Cătălin Filipoiu din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja, aflat în timpul liber, în data de 26 iulie a.c., în jurul orelor 16.30, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală, la rugămintea unui prieten, pe Cheile Jiețului, unde acesta din urmă își lăsase autoturismul defect, în noaptea precedentă.

Autoturismul rămăsese imobilizat în noaptea de 25/26 iulie a.c., pe DN 7A, în zona Jieț, la aproximativ 1 km de cabana Mija, într-o zonă fără acoperire cu semnal GSM. Din această cauză, cele trei persoane din autovehicul, soț, soție și copilul acestora, în vârstă de 7 ani, au fost nevoite să abandoneze autovehiculul și să coboare pe jos, prin întuneric, mai mulți kilometri, până într-o zonă cu semnal, unde au reușit să ceară sprijin la numărul de urgență 112.

Ajunși la autoturism, jandarmul montan și prietenul său au observat în interiorul acestuia un bărbat, precum și un alt autoturism oprit alături.


Subofițerul s-a prezentat și i-a solicitat bărbatului aflat în mașina prietenului său să prezinte un act de identitate, precum și să menționeze ce anume caută în acel autoturism. Bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a afirmat că în timp ce se deplasa pe acel drum a văzut autovehiculul oprit, fără conducător auto și a rămas să îl păzească.

„Jandarmul montan și prietenul său au observat că autovehiculul prezenta urme de forțare la portiera din partea dreaptă, precum și faptul că lipseau mai multe obiecte din mașină. Unele dintre acestea erau aruncate în albia pârâului de lângă drum (medicamente, jucării, haine), iar altele se găseau în autoturismul bărbatului (stație auto emisie-recepție, parasolar, un rucsac). Jandarmul montan și prietenul său i-au solicitat bărbatului să îi însoțească până într-o zonă cu semnal, de unde au apelat 112, sesizând faptele constatate. În scurt timp, un echipaj de poliție a sosit la fața locului și a întocmit persoanei în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii faptelor de furt calificat și conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice”, a transmis INspectoratul de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara.

În urma acestui incident, mama băiatului a publicat pe pagina unei rețele de socializare mesaje emoționante, prin care îi mulțumește jandarmul montan, plutonier major Cătălin Filipoiu. Iată ce a transmis Nicoleta Vaia Nidelea pe rețeua de socilaizare: „Ce înseamnă să fii eroul unui copil de 7 ani? Să-i recuperezi mașinuțele cu care se juca de când avea 3 ani, cele mai valoroase sufletește, pe care nu le-ar da pentru nimic în lume, pentru că fiecare are o poveste. Când un nenorocit le-a spart mașina părinților, un OM l-a făcut fericit”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.