Un milionar urmărit internațional a revenit de bunăvoie în România și s-a...

Un milionar urmărit internațional a revenit de bunăvoie în România și s-a predat autorităților

0
DISTRIBUIȚI

Alin Simota, afaceristul condamnat pentru conflict de interese şi instigare la abuz în serviciu şi judecat în alte trei dosare penale, s-a aflat timp de un an şi jumătate pe lista urmăriţilor internaţionali, timp în care s-a aflat în Emiratele Arabe Unite. Acesta s-a predat autorităţilor române şi a fost încarcerat.

Dat în urmărire internaţională din ianuarie 2016, Alin Simota a fost identificat de poliţiştii de frontieră la întoarcerea din Dubai, pe aeroportul Otopeni, astfel a fost pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea înregistrat pe numele lui, au confirmat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române, citați de adevarul.ro. Afaceristul a fost depus în penitenciarul Rahova.


În urmă cu circa o săptămână, după un an şi jumătate petrecut în Emiratele Arabe Unite, Alin Simota, milionarul fugar căutat de autorităţile române, având pe numele său un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, şi-a anunţat prietenii că în câteva zile se va întoarce singur în ţară. Afaceristul controversat din Valea Jiului se află din luna ianuarie a anului 2016 pe lista urmăriţilor internaţionali.

„Vin acasă în maximum o săptămână, singur, să facem lumină. Îmi iau biletele şi merg eu singur să mă predau”, declara Simota, citat de mesagerulhunedorean.ro. De altfel, acesta a publicat şi pe pagina sa de Facebook mesaje în care îşi anunţa întoarcerea din „exilul” impus în Emiratele Arabe Unite. „Să ne vedem sănătoşi, cu bine”, le-a transmis Simota prietenilor săi, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Interlopul a mai afirmat că se va întoarce „pentru a-şi duce crucea” şi că va încerca să se apere de acuzaţiile care i-au fost aduse, pentru că „nu a omorât pe nimeni”. Autorităţile l-au dat pe Alin Simota în urmărire internaţională pentru a executa un rest din pedeapsa de doi ani primită pentru conflict de interese. Fusese eliberat condiţionat, însă ulterior magistraţii au decis, în urma contestării soluţiei, că acesta mai are de executat câteva luni din pedeapsă.

Între timp, „baronul Văii Jiului”, aşa cum a fost numit Simota, a mai fost condamnat într-un dosar penal pentru instigare la abuz în serviciu (şase luni de închisoare cu executare) şi este judecat în alte trei dosare în care a fost acuzat de infracţiuni economice, evaziune, spălare de bani, şantaj, cămătărie, înşelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.