UTIL Alimente care ne răcoresc: ceea ce mâncăm ne poate ajuta să...

UTIL Alimente care ne răcoresc: ceea ce mâncăm ne poate ajuta să trecem mai ușor de zilele toride de vară

0
DISTRIBUIȚI

Vara şi-a intrat pe deplin în drepturi, iar temperaturile caniculare au devenit ceva obişnuit în ultimele săptămâni. Iar dacă şapca sau pălăria, ochelarii de soare, hainele vaporoase şi sticla cu apă rece ar trebui să fie nelipsite oricărui om care iese din casă în zilele caniculare, e bine de ştiut că şi dieta joacă un rol esenţial în răcorirea organismului.

Ne-am obişnuit ca vara să consumăm mai multe fructe şi legume, însă e necesar să ştim care dintre acestea ne ajută să ne răcorim eficient în timp ce ne refac şi proviziile de vitiamine şi minerale esenţiale. Mai jos vă prezentăm o listă cu alimente pe care ar trebui să le includeţi în dieta specială pentru zilele caniculare.

Avocado, un fruct din ce în ce mai des consumat de români, aduce multiple beneficii pentru organismul nostru.


Delicioasele fructe sunt ușore de digerat și conţin acizi monosaturaţi care ne ajută să ne răcorim şi care favorizează eliminarea toxinelor din sânge. Bananele sunt un aliment astringent, care ajută la micşorarea ţesuturilor favorizând astfel absorbţia de apă care ne menţine o stare de răcoare. Extrem de hrănitoare, bananele sunt gustări excelente când ne grăbim, iar printre vitaminele pe care le găsim în acest fruct amintim B6, C, A, E şi K.

Castraveți și nucă de cocos

Conform medicinei chinezeşti, fructele de pădure sunt un aliment alcalin care favorizează răcorirea organismului. Acestea au şi un conţinut ridicat de apă, astfel că ajută la subţierea sângelui, dar şi la eliberarea căldurii din organism. Micuţele fructe pot fi consumate pe post de gustare sau chiar în salate.

Fie că vorbim de lămâi, portocale sau grapefruit, citricele sunt prezente în alimentaţia noastră cu precădere iarna, atunci când mulţi din noi le consumăm pentru că ştim că ne ajută să ne menţinem un sistem imunitar puternic. Acestea contribuie la răcorirea organismului graţie faptului că ajută la descompunerea grăsimilor, facilitând astfel digestia alimentelor grele şi scutind organsimul de un efort.

Nuca de cocos este un fruct extrem de versatil care oferă multiple beneficii organismului uman. Fie că alegeţi să consumaţi apă de cocos sau pulpa, veţi avea parte de o refacere completă a rezervelor de electroliţi, care scad drastic vara din cauza temperaturilor ridicate care favorizează pierderea de apă prin transpiraţie. Nelipsiţi din frigiderele românilor în zilele de vară, castraveţii ne ajută să ne răcorim și să eliminăm toxine, grație conținutului foarte ridicat de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.