Veşti proaspete de pe cele mai mari șantiere din Timișoara. Ce se...

Veşti proaspete de pe cele mai mari șantiere din Timișoara. Ce se întâmplă la pasajele Jiul și Popa Șapcă sau pe Girocului și Șagului

1
DISTRIBUIȚI

Sunteţi sufocat de aglomeraţia din traficul din Timişoara, sătul de şantiere şi semafoare instalate la fiecare colţ de stradă? Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, promite din nou că șoferii din capitala Banatului vor avea viață mult mai ușoară. Conform edilului mare parte din calvar va lua sfârșit în toamna acestui an, la finele lunii septembrie, atunci când se vor finaliza lucrările la Pasajiul Jiul, Pasajul Popa Șapcă. Ultimele noutăți legate de starea șantierelor din oraș le puteți afla mai jos.

Pasajul Jiul

„La Jiul am fost pe teren, stăm foarte bine, ceea ce am spus pot reitera și o fac de fiecare dată pentru a și insufla optimism cetățenilor. Astă-noapte s-a lucrat la mutarea firelor de troleibuz pe noii stâlpi. S-a lucrat noaptea, se lucrează și ziua și sunt toate premisele că în luna septembrie, spre finalul lunii, să încheiem lucrările la acest pasaj”, a spus primarul Robu.

Pasajul Popa Şapcă

„La strada Popa Șapcă ni s-a reiterat de către CFR București că vom primi aprobări să lucrăm în perioada 21 -28 august, altfel spus, ni s-a înnoit promisiunea că se va întrerupe traficul feroviar în zonă.


Noi vom asigura transbordarea călătorilor în Gara de est și vom face să nu aibă de suferit nimeni, toți călătorii pot merge pe ruta respectivă fără nicio problemă, doar cu puțin disconfort doar celor legate de transbordare. Într-o săptămână se va încheia lucrul la pasajul propriu-zis, astfel că acolo se va lucra zi și noapte”, a declarat primarul. Acesta a explicat și că cercetările arheologice de pe strada Popa Șapcă au fost încheiate și că lucrările au fost reluate în forță pe întreaga stradă, urmând ca lucrările să fie finalizate înainte de venirea iernii.

Calea Şagului

„Se lucrează foarte bine pe Calea Şagului şi se fac marcajele pe porţiunea Liviu Rebreanu – Ana Ipătescu. S-a atacat deja tronsonul următor, de la Liviu Rebreanu la Iuliu Maniu la sensul giratoriu. E o lucrare care perturbă mult traficul având în vedere că este o arteră care afectează mult traficul din Timişoara. (…) Chiar se lucrează la modul foarte serios pe acest şantier, sigur sunt deranjaţi unii din locuitorii din zonă, eu pot să îi înţeleg”, a declarat edilul fără a oferi un termen de finalizare.

Calea Girocului

Primarul a oferit veşti şi despre lucrările la Calea Girocului. Acesta a spus că „tronsonul Mureş – Muzicescu merge bine că s-a depăşit etapa de mutare a reţelelor de utilităţi. Am fost ieri dimineaţă şi erau o mulţime de utilaje şi se lucra. Stadiul este avansat şi probabil într-o săptămână două va fi gata acest tronson. Dincoace, de la Mureş la Mareşal Prezan, acolo s-a săpat, dar deocamdată nu lucrează nimeni până nu se mută reţelele de utilităţi”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.