Volumul „Legendele șefului de gară”, lansat pentru public după premiera „restrânsă” de...

Volumul „Legendele șefului de gară”, lansat pentru public după premiera „restrânsă” de la Penitenciarul „Popa Șapcă”

0
DISTRIBUIȚI

Scriitorul timișorean Adrian Petru Stepan își va lansa volumul „Legendele șefului de gară”. Cartea, a treia publicată după „Fiecare zi e uimitoare” și „Crepuscul”, păstrează realismul cu care ne-a obișnuit autorul, însă stilul abordat este diferit prin limbajul incitant și prin descrierile necenzurate, dar elegante.

„Legendele șefului de gară” prezintă viața unui om simplu care locuiește într-un orășel de provincie, uitat de lume, și care e pasionat de trenuri și istorie.


Șeful de gară povestește despre copilăria plină de aventuri din vremurile comunismului, de relația apropiată dintre el și tatăl lui și despre fata misterioasă pe care o zărise fugitiv când era mic și se juca cu amicii săi. Viața lui, aparent monotonă, se transformă în momentul în care apare „la femme fatale” – Ella, alături de care trăiește noi aventuri, pline de mister și senzualitate.

Lansarea va avea loc joi, 6 iulie, de la ora 18.00, la librăria Două bufnițe, și vor vorbi, alături de autor, poetul Eugen Bunaru și scriitorul Daniel Luca. Evenimentul are loc după două săptămâni de la întâlnirea dintre „Legendele șefului de gară” cu cititorii „privați de libertate” din Penitenciarul Timișoara.

„Un public mai eclectic decât la această întâlnire nu mi-a fost dat să văd: de la fețe încruntate proptite în palme cât lopețile, dar cu vorba molcomă, până la intelectuali atenți la metafore, condamnați pentru omor sau pentru corupție. Însă fiecare având câte ceva de povestit, de împărtășit, o experiență personală sau o frază măiastră dintr-o carte cu evident rol moralizator. Dar fără a uita să asculte. Fiindcă, până la urmă, asta însemnă dialog, noi, în libertate, am uitat încet să ascultăm, să întrebăm și să răspundem: fiecare are versiunea lui, adevărul lui, are ceva de spus, trebuie să fie ascultat… mai greu cu ascultatul”, povestește Adrian Petru Stepan pe blogul lui personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.