Vraja muzicii lui Chick Corea a cuprins centrul Timişoarei, în cadrul festivalului...

Vraja muzicii lui Chick Corea a cuprins centrul Timişoarei, în cadrul festivalului Jazz TM FOTO si VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1878215945">
The Chick Corea Elektric Band a oferit un concert memorabil în Piaţa Operei din Timişoara

Prima zi inclusă în ediţia din acest an a festivalului Jazz TM a fost una cu adevărat memorabilă pentru melomani, recitalul susţinut de The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci și Dave Weckl reuşind să adune un public numeros în Piaţa Operei.

Seara a debutat cu Reveries, noul proiect al vocalistei Ana-Cristina Leonte, considerată, la ora actuală, una dintre cele mai bune voci feminine, reprezentând atât scena de jazz românească, cât și zona muzicală underground în care s-a impus prin recentul său album Angel minus Wings. Desigur, senzaţia serii a reprezentat-o mult aşteptatul concert al formaţiei conduse de Chick Corea, un muzician cu 22 de premii Grammy la activ (din nu mai puțin de 63 de nominalizări), cu alte trei premii Latin Grammy (mai mult decât orice alt artist nominalizat vreodată la categoria „Cel mai bun album instrumental”), inclus în DownBeat Hall of Fame și Jazz Master în 2006 și care a obținut statutul de legendă vie, după cinci decenii de creativitate nemaîntâlnită și un randament artistic amețitor. Band-ul care s-a reunit anul trecut, la cea de-a 75-a aniversare a lui Chick Corea, a oferit un spectacol care i-a lăsat pe mulţi cu gura căscată. Chick Corea la pian, Dave Weckl la tobe, John Patitucci la bass, Eric Marienthal la saxofon și Frank Gambale la chitară au revenit pe scenă la bis şi au creat o vrajă muzicală în centrul Timişoarei.

Al patrulea cel mai premiat artist în viață din istoria premiilor Grammy, Chick Corea încă explorează stiluri muzicale, la anii săi, și este implicat activ în promovarea și strângerea de fonduri pentru cauze sociale. Absolut toţi muzicienii aflaţi pe scenă au oferit un regal de jazz timişorenilor, printre cei care s-au bucurat de aplauzele sincere ale spectatorilor numărându-se tobarul Dave Weckl (care a colaborat şi cu Paul Simon, Madonna, George Benson, Michel Camilo, Mike Stern  sau Robert Plant) şi John James Patitucci, un basist care de-a lungul anilor a cântat alături de Herbie Hancock, sau Wayne Shorter, care în anul 2012 a pus bazele unei şcoli Online Jazz Bass School.

Cea de-a cincea ediție a festivalului JazzTM a continuat cu Nocturnal Jams –  o premieră pentru festival – care se vrea a fi o serie de jam-sessions. Prima noapte a festivalului a inclus jam – sessions – uri în Aethernativ şi D’arc.

Astăzi, sâmbătă, 1 iulie, de la ora 16, în Parcul Civic au loc concerte cu Armies Live!, The Best Bad Trip şi The :Egocentrics, iar în Parcul Castelului de la aceeaşi oră concertează Ana Dubyk Quartet, Toth Bagi Csaba Balkan Union şi China Moses. În Piaţa Operei , de la ora 20 au loc concerte cu Paolo Profeti European Collective, Christian Scott Tunde Adjuah şi Miles Mosley x West Coast Get Down. De la miezul nopţii, evenimentele Nocturnal Jams continuă în Manufactura şi Ambasada. Intrarea la festivalul Jazz TM este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.