Workshop de muzică gospel, cu americanul Dean Bowman, la Timişoara

Workshop de muzică gospel, cu americanul Dean Bowman, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Americanul Dean Bowman va susţine un workshop de muzică gospel la Timişoara

Melomanii timişoreni vor avea parte de un eveniment inedit alături de americanul Dean Bowman, un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde din downtown New York, încă din 1989.

Dean Bowman își are „punctul zero” în muzica tradițională Black Spiritual și Gospel.


A cântat pe nu mai puţin de 32 de albume, de la grupul cult de avantgarde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004) la bluesul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane sau albumul de blues spiritual, în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau electronica DJ ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului şi bluesului: Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și a fost ales de John Scofield (dublu câştigator al Premiului Emmy) ca vocalist principal al unui turneu mondial „John Scofield plays the music of Ray Charles”.

În ultimii ani, Dean Bowman își petrece jumătate din timpul său in Europa, colaborând printre alţii şi cu Rareș Totu’s Midnight Sun. Dealtfel în luna aprilie a acestui an, Rareș Totu’s Midnight Sun featuring Dean Bowman au cântat în cadrul celei de-a patra ediţii a Galei Internaţionale de Blues Jazz Lugoj şi au susţinut un recital şi în Taverna din Timişoara.

Ineditul workshop cu americanul Dean Bowman va avea loc joi 27 iulie de la ora 21.30, la Vineri 15, iar biletele de intrare la acest eveniment costă 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.