12 licee din Timiș încearcă să reducă abandonul școlar și să crească...

12 licee din Timiș încearcă să reducă abandonul școlar și să crească notele la BAC. Ce proiecte derulează și câți bani primesc

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe licee din județul Timiș primesc bani cu scopul de a reduce abandonul școlar și de a îmbunătăți performanțele elevilor la examenul de Bacalaureat. Ministerul Educației anunță că, în total, la nivel național, beneficiază de granturi în cadrul “Proiectului privind Învățământul Secundar/ROSE” 271 de unități de învățământ. Aceste licee vor derula proiecte finanțate prin granturi pe o perioadă de patru ani. Fiecare liceu primește sume între 70.000 și 152.500 de euro pentru derularea proiectelor, în funcție de numărul de elevi înmatriculați și de rezultatele obținute la Bacalaureat.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, cu banii primiți liceele pot organiza activități pedagogice și de sprijin – consiliere, dezvoltarea personală a elevilor, orientare în carieră, și activități extracurriculare – vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiții.


De asemenea, granturile pot fi folosite pentru o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional.

“Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE), în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de Împrumut (Proiectul privind învățământul secundar) între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington în 17 aprilie 2015, și se desfășoară în intervalul 2015 – 2022”, transmite Ministerul Educației.

Liceele din județul Timiș care vor primi granturi în cadrul acestui proiect sunt: Colegiul Național “Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Colegiul Tehnic “Henri Coandă” din Timișoara, Liceul Teoretic din Gătaia, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara, Colegiul Tehnic “Electrotimiș” din Timișoara, Liceul Teoretic din Recaș, Liceul Tehnologic “Sfântul Nicolae” din Deta, Liceul Tehnologic “Traian Grozăvescu” din Nădrag, Liceul Tehnologic “Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare, Liceul Teoretic din Periam, Liceul Teoretic “Dositei Obradovici” din Timișoara și Colegiul Silvic “Casa Verde” din Timișoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.