5% dintre turiștii de pe litoralul românesc sunt din Timiș. Câte zile...

5% dintre turiștii de pe litoralul românesc sunt din Timiș. Câte zile petrec la mare

0
DISTRIBUIȚI

litoralul romanesc

Județul Timiș se află pe locul doi într-un top realizat la nivel național în ceea ce privește numărul de turiști care au ajuns în acest sezon pe litoralul românesc.

Nu puțini sunt locuitorii din județul Timiș care preferă să-și petreacă concediul pe litoralul românesc. Peste o treime din turiștii care au ajuns în acest sezon pe litoralul românesc provin din București. Pe locul doi, la o diferență destul de mare, se află județul Timiș, urmat fiind de Cluj, arată un studiu realizat de portalul litoralulromanesc.ro.

Timișenii iubesc plajele din Spania, Grecia sau Turcia, unde pot ajunge cu avionul din Timișoara, dar îndrăgesc și litoralul românesc. 5,2% dintre românii care au petrecut concediul la Marea Neagră, în perioada 1 mai – 30 iunie, sunt din județul Timiș. Astfel, Timișul ocupă poziția a doua în topul pe județe din punctul de vedere al turiștilor la mare în acest sezon.

Detașat conduce Bucureștiul, cu mai mult de 36% din total, reiese din datele prezentate în studiul efectuat pe un eșantion de peste 32.000 de rezervări pe litoralulromanesc.ro. Pe poziția a treia se află Clujul – 4,965, fiind urmat de Prahova – 3,98%, Argeș – 3,8%, Iași – 3,54% și Brașov – 3,25%. La coada clasamentului se situează judeţele Tulcea – 0,16%, Mehedinţi – 0,34% şi Sălaj – 0,35%.

Timișenii, între 7 și 14 zile la mare

Media sejurului este 4,4 zile pentru turiştii bucureşteni şi 5,2 zile pentru ceilalţi.


Sunt bucureşteni care vin chiar şi de cinci ori pe an la mare, în timp ce, în general, turiştii din ţară ajung o singură dată pe an pe litoral, arată studiul realizat de portalul litoralulromanesc.ro.

Referitor la ceilalţi turişti, cu cât aceştia locuiesc mai departe de litoral, cu atât creşte media sejurului. Astfel, timişorenii, clujenii sau maramureşenii petrec, în general, sejururi la mare de 7-10 sau chiar 14 zile.

Litoralul românesc se numără printre regiunile cele mai spectaculoase ale României, având o lungime totală de 245 de kilometri. Turiștii au la dispoziție peste 250.000 de locuri de cazare în hotelurile, vilele și pensiunile din cele 13 stațiuni de pe litoralul Mării Negre: Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinești, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn și Mangalia, 2 Mai și Vama Veche. La finalul sezonului din anul trecut, a fost înregistrat un număr record de turiști pe litoralul românesc – aproape 1,7 milioane de persoane, cu 11% mai mulți turiști față de anul 2015.

Cu avionul până la Constanța

Locuitorii din vestul țării pot ajunge pe litoralul românesc, din acest an, și cu avionul. Din data de 18 iunie, compania aeriană Blue Air a introdus zboruri charter din Timișoara către Constanța. Astfel, sunt efectuate două zboruri pe săptămână, în zilele de vineri și duminică.

Pentru că suntem în plin sezon de vacanţe, reamintim faptul că de la finalul lunii mai, s-a dat startul zborurilor charter de vacanţă cu plecare din Timişoara spre destinaţiile favorite ale locuitorilor din zona de vest a ţării.

Este vorba de Antalya – Turcia; insulele greceşti Creta, Santorini, Zakynthos; Palma de Mallorca – Spania; litoralul românesc – Constanţa. De asemenea, pe toată perioada anului, turiştii mai pot opta pentru destinaţii de vacanţă cu zbor regulat spre Barcelona pentru Costa Brava şi spre Valencia pentru Costa Blanca, iar spre celelalte destinaţii cu zbor direct din Timişoara există pe piaţa de turism oferte atractive de tip city-break.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.