ACS Ghiroda, întinerită masiv pentru Liga a III-a. Antrenorul Paul Codrea mai...

ACS Ghiroda, întinerită masiv pentru Liga a III-a. Antrenorul Paul Codrea mai vrea un calup de juniori de la o echipă din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
ACS Ghiroda se pregătește de Liga a III-a

Campioana Timișului va avea o față ușor schimbată la debutul în C. Preluată de Paul Codrea, ACS Ghiroda a fost nevoită să se întărească pentru noul nivel la capitolul jucători sub 19 ani. Nou promovata a pierdut până la urmă puține nume cu greutate din lotul cu care s-a realizat performanța din această vară și abordează ediția 2017-18 cu entuziasm.

ACS Ghiroda intră în linie dreaptă pentru startul Ligii a III-a. În premieră la acest nivel echipa de la est de Timișoara și-a pregătit din timp pașii. Arena ”Emilian Pavel” a fost pusă la punct încă de la finele ediției trecute prin noile lucrări de modernizare. Schimbări majore au avut loc și la nivelul stafului. Astfel, banca tehnică a fost (re)preluată de Paul Codrea de la Vlad Bura iar acesta e ajutat de ”secundul” Sandu Chiu.

Printre jucătorii care nu mai fac parte din lot odată cu trecerea la C se numără primarul-fotbalist Brian Filimon, atacantul Florin Dochița, Alex Ciui (Orțișoara) și Branimir Stefanovici. Ultimul vrea să plece în Germania. Fostul internațional de pe banca timișenilor a testat la ”greu” în ultimele săptămâni juniori cu precădere de la LPS Banatul. Pentru acoperirea posturilor U19 s-a optat până acum pentru portarul Sebastian Barbu (17 ani) și fundașul Raul Lazea (18 ani), dintre cei testați.


De asemenea mai sunt în pregătiri Ionuț Mărgan și D. Hoțca, în timp ce din lotul vechi Cosmin Saizu și Denis Ciobanu se încadrează și sezonul viitor ca junior. Paul Codrea va face completări și în funcție de ceilalți juniori pe care-i așteaptă. Ghiroda are în vizor nu mai puțin de patru juniori de la recent desființata ACS Poli II. ”A fost un parcurs destul de greu, pentru că am avut mulți juniori în teste și am tot rulat, testat, acum vrem să profităm de faptul că Poli II s-a desființat și vrem să luăm și de acolo. Sunt jucători mai obișnuiți cu Liga a III-a, având un campionat în spate și abia după jocul de miercuri, cu Lugoj, vom definitiva lotul”, a declarat Paul Codrea pentru PRESSALERT.ro.

Ghiroda se va baza în continuare și pe seniorii: Naidin, Pătrașcu, Gavriluță, Budur, Centea, Mancaș, Baranyi, R. Mureșan, Firuț, C-tin Popa, Dubou și Gaidoș. Lotul final va număra 23 de jucători. ”Ne-am dorit să păstrăm nucleul, pentru că ei au contribuit la promovarea aceasta și nu putem doar cu tineri să facem treabă. Consider că e un mix bun între experiență și tineret. Mai avem lucruri de pus la punct. Mereu am căutat să văd potențialul jucătorilor, nu am folosit o echipă apropiată de cea care va fi de bază. Aceste meciuri ne-au ajutat… Sunt foarte mulțumit, abia aștept să începem, să intrăm în linie dreaptă și sunt curios cum ne vom comporta”, a mai spus Codrea.

Până acum, în teste, Ghiroda a cedat în fața selecționatei Univ. de Vest, scor 0-1, și a Dumbrăviței (3-6), în primele jocuri în care s-au folosit mulți tineri trialiști. A remizat apoi cu acum desființata ACS Poli II, scor 2-2, și a învins Timișul Șag cu 3-1. Alte teste au fost cu CSM Lugoj, scor 1-2, și Centrul Național de Pregătire Timișoara, 3-1. În acest ultim joc au fost folosiți printre alții Dincă și Damir Totic, de la ACS Poli. Mâine, de la ora 19, Ghiroda întâlnește pe teren propriu Lugojul iar sâmbătă va disputa un test pe terenul unei alte colege de eșalon, Cetate Deva.

Liga a III-a începe pe 25 august iar țintarul va fi stabilit abia mâine. În seria vestică a C-ului va fi și Centrul Național de Pregătire Timișoara (fostul Centru de Excelență), echipă ale cărei rezultate nu vor fi însă cuantificate în clasamentul final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.