ACS Poli a suferit o nouă subțiere a lotului înaintea partidei de...

ACS Poli a suferit o nouă subțiere a lotului înaintea partidei de la Mediaș. Timișorenii așteaptă luna septembrie pentru salvarea situației

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa

ACS Poli Timișoara se pregătește de o deplasare care poate părea accesibilă. Elevii lui Ionuț Popa joacă pe terenul unei alte echipe încercate financiar, Gaz Metan, și nu are multe absențe. Totuși, nici această săptămână nu a trecut fără o ”evadare”. Încă un jucător sosit în vară a părăsit echipa, Ștefănel Covalschi.

Singurul absent anunțat sigur de Popa pentru jocul din Ardeal e Cătălin Doman. În timp ce Bocșan a reînceput să se antreneze. ”Restul jucătorilor sunt apți și disponibili pentru deplasarea de la Mediaș. Am convenit cu cei din conducere, mai ales după desființarea echipei a doua, ca patru-cinci jucători din acea echipă să facă parte din lot și să luăm al treilea junior pentru echipă. Voi încerca să fac acest lucru. Mai nou se aduc jucători foarte greu și poate mai răsare câte unul de la noi”, a spus Ionuț Popa.

În această săptămână ACS Poli a anunțat transferul în masă al juniorilor de la echipa a doua la alte grupări, sub formă de împrumut. Dintre aceștia merită amintite mutările atacantului Velcotă la CSM Școlar Reșița, calupul mutat la Ghiroda: Sebastian Ureche, Damir Totic, Alexandru Dincă, David Pop, Daniel Murariu, Denis Ciobanu, Mario Contra, Raul Cochințu. Din acel lot au rămas pentru a face concurență lui Bârnoi și Mailat trei nume: Lucian Oprea, Haruț și Cristian Podină. Mailat chiar și-a depus memoriu pentru a pleca liber. ”Mailat dacă joacă așa cum a făcut-o la Botoșani și acasă nu mai joacă. Eu cred că se greșește mult prin înfluența impresarilor… Dacă Mailat va fi declarat liber înseamnă că cei care judecă nu o fac cu dreptate… Lui i-au intrat apoi banii. Nu cred că vrea să plece. Au intenția, el și impresarul, de a obține un salariu mai mare”, a adăugat Popa. Un alt junior plecat de la club e Andrei Sîntean, care a mers la Slavia Praga, definitiv și gratis după un litigiu cu echipa timișoreană.

”Noi am monitorizat mulți jucători de Liga a II-a. Unul dintre ei a fost Covalschi. Dacă nu apărea Țigănașu el se lupta cu Șeroni pe post. Văzând că nu prinde echipa a venit el: a spus că a venit gratis… Eu am crezut că merge la Târgoviște, dar am văzut că sunt echipe de C și D care plătesc acum mai bine”, a explicat tehnicianul plecarea jucătorului care de la Afumați, în primăvară, ajunge în această toamnă să evolueze pentru Horezu, în Vâlcea.

Popa ar fi găsit înlocuitori

Tehnicianul bănățenilor a spus că mai are nevoie de doi fotbaliști în condițiile actuale.


Popa a dat și nume. ”Din păcate am pierdut trei jucători. Am spus că am mai avea nevoie de două piese de rezistență. Un marcator și un jucător de creație. Dacă nu vom rezolva vom fi o echipă modestă. Sunt două posturi importante pe care noi nu le avem asigurate. Fără a jigni pe cineva. Avem ținte, și chiar serioase. Am discutat cu un jucător care a jucat în preliminariile Ligii Campionilor la Astana, din naționala Macedoniei, jucător de picior stâng. El nu vine decât pe 10.000 de euro. Am încercat să-l aduc pe Purece, el vrea să plece afară. Probabil de la Viitorul va pleca doar pe bani”, a adăugat ”principalul”. Jucătorul macedonean la care s-a referit Popa ar putea fi Agim Ibraimi, mijlocaș în vârstă de 28 de ani care a plecat liber de la Astana.

”Eu spun că suntem două echipe echilibrate valoric și rezultatul poate fi ca la pronosport 1X2… Dacă Timișoara nu are bani să țină o echipă în Liga I atunci mi se pare normal ca și femeia de serviciu de la Parlament să aibă pensie specială”, a precizat Popa despre meciul de la Mediaș.

Jucătorii mai au speranță: votul CLT din septembrie

Răbdarea actualilor jucători rămași la echipă se pare că e întreținută cu o nouă promisiune. Astfel, Octavian Drăghici și compania așteaptă votul de la plenul CL Timișoara din luna septembrie. Până atunci probabil se speră că primarul Nicolae Robu va convinge cât mai mulți consilieri să voteze atribuirea unei sume pentru echipa de fotbal. ”Atmosfera e bună. Ni s-a promis că în septembrie, când se va vota bugetul la Primărie vom primi banii”, a declarat azi Drăghici.

”Nu se știe echipa. Sper să fiu titular. Au plecat mulți de la ei, dintre care doi la noi. Dar e o echipă care și-a revenit pe parcurs. Au probleme și sper să profităm de ele. Sper să facem un joc bun și să revenim cu puncte de la Mediaș. Sunt cam de valoarea noastră. Cred că suntem mai experimentați ca ei. E o șansă, sper să profit de ea și să-mi ajut echipa cât mai mult. Dacă voi da gol sau pasă de gol va fi foarte bine. Eu cred că pot duce un meci întreg”, a mai spus atacantul anunțat titular pentru Mediaș.

Partida Gaz Metan Mediaș – ACS Poli Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 18.30, în etapa a VII-a a Ligii I. Ardelenii au doar patru puncte adunate în acest început de sezon, cu trei mai puține decât bănățenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.