ACS Poli Timișoara nu are pauză totală după succesul cu CFR Cluj....

ACS Poli Timișoara nu are pauză totală după succesul cu CFR Cluj. Ce jocuri amicale dispută în această săptămână formația de Liga I

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Jucătorilor pregătiți de Ionuț Popa li s-au promis zile libere după duelul cu liderul Ligii I. ACS Poli Timișoara a învins-o până la urmă în mod dramatic pe CFR Cluj, scor 4-3, și echipa putea să se odihnească mai mult odată cu pauza determinată de jocul oficial al naționale contra Armeniei. Bănățenii vor respecta însă inclusiv promisiunea de a disputa mâine un amical la Tomnatic, cu formația locală nou promovată în Liga a IV-a Timiș.

Timișorenii și-au stabilit două teste în perioada de pauză dintre jocul cu CFR și cel din deplasare cu Dinamo, care a fost programat peste două săptămâni. Probabil că puțini credeau, inclusiv cei din interiorul clubului, că ACS Poli poate depăși liderul neînvins și cu doar un gol primit în acest sezon până sâmbătă. ”Le-am promis că dacă scot patru puncte au trei zile libere, dacă scot șase au cinci, mai puțin marți când vor juca la Tomnatic”, a spus Ionuț Popa după meci.

Un sacrificiu vor face și cei de la Unirea Tomnatic, formația timișeană de mare tradiție care a promovat în D în această vară. Gruparea cu o arenă mai cochetă decât multe divizionare B are intermediară și pentru a evolua cu trupa de Liga I va evolua la doar două zile distanță, joi, în campionat la Gătaia. ”Uniriștii” au înregistrat până acum o victorie, un egal și o înfrângere după revenirea în D.


Meciul are loc marți, de la ora 18.00, în localitatea timișeană.

La finele săptămânii ACS Poli mai are setat un test, de această dată e vorba de un joc ”internațional”, timișorenii vor evolua pe terenul sârbilor de la FK Zemun, locul 11 în ”Super Liga” după șapte runde. Meci programat duminică, 3 septembrie, de la ora 18.00 (ora României).

Timișorenii își știu și programul din următoarele patru runde ale Ligii I. Astfel, elevii lui Popa vor evolua luni, 11 septembrie, de la ora 20.30, în deplasare la Dinamo București (etapa 9). Duel de clasament în condițiile în care ACS Poli e pe locul 7, la două puncte distanță în spatele ”câinilor”. Apoi, în ordine vor avea loc partidele: sâmbătă, 16 septembrie: Poli Timișoara – ACS Sepsi Sf. Gheorghe, ora 18.00 (etapa a 10-a), marți, 19 septembrie: FC Voluntari – Poli Timișoara, ora 18.00 (etapa a 11-a), sâmbătă, 23 septembrie: Poli Iași – Poli Timișoara, ora 20.30 (etapa a 12-a);

Precizări și noi acuze în ”cazul Mailat”

Săptămâna trecută CNSL din cadrul FRF a amânat speța Sebastian Mailat vs. ACS Poli Timișoara în care jucătorul are pretenții financiare și dorește încetarea raporturilor contractuale, următorul termen a fost stabilit peste două zile. Ionuț Popa a ținut să facă câteva precizări legate de situația juniorului pe care l-a introdus până la urmă pe parcursul duelului cu CFR. ”Mailat nu e jucătorul care a fost în urmă cu ceva timp. Nu mai e așa determinat. Are impresar afară, pe care noi l-am plătit să câștige proces la TAS și l-a pierdut… A mai fost un caz Brandan și clubul a primit dreptate, amintesc comisiei. În cazul în care se procedează altfel sunt convins că clubul va face demersuri inclusiv la DNA… Jucătorul a fost plătit. Suntem într-o dispută, se tot amână, amână…”, a mai spus Ionuț Popa. Acesta a făcut acuze că avocații și impresarii tânărului jucător încearcă să profite de situație pentru a lua bani care s-ar cuveni clubului. ”Am vorbit cu acest domn avocat Novăcescu, doar la telefon am vorbit, se pare că dumnealor intenționează să-l scoată liber pe jucător și să ia marfa, tăițeii… clubul trebuie să ia marfa, că dacă se întâmplă altfel, scandal mare!”, a conchis Popa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.