ALERTĂ 1.000 de kilograme de gălbenuș de ou contaminat cu insecticid din...

ALERTĂ 1.000 de kilograme de gălbenuș de ou contaminat cu insecticid din UE, descoperit în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Alertă în județul Timiș după ce, în urma unui control efectuat ieri, inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare au descoperit o mie de kilograme de gălbenuș de ou lichid, contaminate cu insecticidul Fipronil, provenit din Germania.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), lotul a fost reținut în depozitul unității unde a fost distribuit, iar gălbenușul de ou nu a ajuns la comercializare. Cele o mie de kilograme vor fi neutralizate prin incinerare.

„Toate structurile teritoriale județene sunt în alertă pentru a acționa în cel mai scurt timp, în cazul în care se vor primi noi notificări privind ouăle contaminate cu Fipronil”, comunică ANSVSA.

Reprezentanții instituției transmit că Fipronil este un insecticid pentru uz larg, care apartine familiei chimice fenilpirazol.


Acesta este folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpușele, termitele, coropișnitele, gărgărițele și alte insecte. Nu este permisă utilizarea lui ca și substanță antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.