ANALIZĂ Poliția Locală Timișoara, dotări și salarii de invidiat

ANALIZĂ Poliția Locală Timișoara, dotări și salarii de invidiat

1
DISTRIBUIȚI

 

Lipsa dotărilor este una din principalele probleme acuzate de Poliţia Naţională. Nu de puţine ori sindicaliştii care îi reprezintă pe oamenii legii se plâng public că poliţiştii nu au maşini cu care să meargă la intervenţii sau, dacă le au, acestea nu dispun de suficient combustibil pentru a asigura posibilitatea de a interveni prompt de câte ori situaţia impune acest lucru.

La polul opus, poliţiştii locali din Timişoara nu se pot plânge de lipsa dotărilor. An de an, cu bani de la bugetul local, direcţia condusă de Dorel Cojan a făcut achiziţii. Astfel, parcul auto al Poliţiei din Timişoara este unul de invidiat, căci oamenii legii din capitala Banatului au de toate: de la biciclete sau scutere, la autovehicule pentru patrulare sau intervenţii până la celebra şalupă cumpărată acum o lună de zile cu 30.000 de euro, bani proveniţi de la bugetul local al Timişoarei.

Investiții anuale

Astfel în primii ani de mandat ai primarului Nicolae Robu, poliţia locală nu a primit niciun ban pentru dotări. Veştile bune au început să curgă la Poliţia Locală în 2014, atunci când prin HCL agenţii au primit bani pentru achiziţia a două autovehicule Dacia Logan pentru patrulare şi a unui alt autovehicul Dacia Duster, folosit pentru măsuri de control dispozitiv.

În anul 2015, tot de la bugetul local al Timişoarei au fost alocaţi bani pentru achiziţia a zece maşini, care, susţin cei de la Poliţia Locală, într-un răspuns dat PRESSALERT  în baza unei cereri, au fost cumpărate prin cerere de ofertă online. Astfel, în parcul auto al Poliţiei Locale au intrat un Ford Transit pentru operaţiunile de intervenţie rapidă, opt Dacia Logan folosite pentru misiuni de patrulare şi o autospecială Dacia Dokker folosită pentru activitatea Biroului de control Pieţe.

Anul 2016 a adus o nouă dotare  în curtea Poliţiei Locale.


După cum se ştie, eradicarea cerşetoriei din capitala Banatului a fost una din promisiunile primarului Nicolae Robu din campania electorală din 2012. Aproape cinci ani mai târziu, rezultatele nu sunt vizibile, însă, Poliţia Locală emite săptămânal comunicate de presă prin care anunţă că a mai prins un „lot” de cerşetori. După ce sunt indentificaţi şi introduşi în baza de date, aceştia ajung din nou pe străzi acolo unde perturbă liniştea publică. Pentru misiunile de eradicare a cereşetoriei, în 2016, Poliţia Locală a primit bani pentru achiziţia unui Opel Vivaro.

În 2017 Poliţia Locală a primit din nou bani de la bugetul local, de data aceasta pentru achiziţia unui autovehicul Dacia Duster, destinat intervenţiilor de verificare a sesizărilor şi a reclamaţiilor. Vara acestui an a venit însă cu o dotare invidiată de poliţiştii din toată ţara: o super şalupă de 30.000 de euro, destinată activităţilor de patrulare pe Bega. Primele capturi făcute de poliţiştii locali au fost mai multe „loturi” de migranţi.

Trebuie spus că în anii amintiţi mai sus, în parcul auto al Poliţiei Locale au intrat şi mai multe scutere, dar şi zeci de biciclete. Deşi PRESSALERT.ro a cerut date privind costurile achiziţiilor făcute de Poliţia Locală cei care au întocmit răspunsul la cerere au uitat de acest mic detaliu, la fel cum au uitat şi să amintească despre achiziţia de scutere sau biciclete.

Salarii de invidiat

În altă ordine de idei, în 2015, Poliţia Locală primea un alt mare cadou cu bani de la bugetul local: introducerea normei de hrană de aproximativ 700 de lei pe lună pentru fiecare poliţist. Practic adoptarea normei s-a făcut în CL Timişoara printr-un artificiu. Conducerea Poliţiei Locale cerea adoptarea unui buget de funcţionare mărit, pentru ca mai apoi să se motiveze că în bugetul cu pricina există bani pentru norma de hrană, în condiţiile în care la aclătuirea acestuia nu se punea problema de o asemenea măsură.

Mai mult, de la 1 iulie 2017, poliţiştii locali vor beneficia la fel ca funcţionarii publici de măriri de salarii. Directorul Dorel Cojan va câştiga 10.600 de lei lunar, directorii adjuncţi 10.032 de lei, iar salariul unui şef de serviciu va ajunge la 9.380 de lei, în vreme ce un şef de birou va încasa lunar 8.631 lei. Conform aceluiaşi proiect votat în Consiliul Local Timişoara, în baza Legii salarizării unitare, un poliţist local debutant va câştiga lunar 3.523 lei.

1 COMENTARIU

  1. Politia locala trebuie sa patruleze pe jos prin toate cartierile, eu am mai spus ca aceasta Politie locala normal ar fi sa se desfinteze, ei sunt doar niste paznici {o armata de necalificati} pt. Primar, practic nu fac nimic, e plin de rahati de caini pe toate Trotuarele si spatiile verzi, n-am vazut un Politist local sa amendeze pe Proprietarii acestor caini, eu personal m-am saturat de Institutii care practic nu fac nimic dar sunt platiti bine din bani Publici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.