Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană caută mediatori culturali. Ce vor face...

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană caută mediatori culturali. Ce vor face participanții selectați

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană, în parteneriat cu Asociaţia MetruCub – resurse pentru cultură, în colaborare cu Festivalul Simultan 2017 și Muzeul de Artă Timișoara (expozițiile permanente și temporare), lansează un apel public în cadrul unui program de formare pentru mediatori culturali în artă prin educație.

Scopul este acela de a dezvolta un public activ, informat și cu spirit critic în domeniul artistic, iar aceste prime colaborări cu un festival și o instituție publică de artă majoră vor genera experiențe valoroase și sinergii în comunitatea timișoreană.

Programul constă în două ateliere de lucru, urmate de practici concrete realizate în cadrul unor instituții culturale / evenimente cu specific de arte vizuale din oraș, selectate de către Timișoara 2021, și care se vor desfășura până la finalul anului 2017.

Pe parcursul atelierelor se vor îmbina abordări teoretice cu exerciții practice și discuții ghidate. Procesul de învățare se bazează atât pe schimbul de experiență dintre participanți, cât și pe informații oferite de către formatori și invitați și își propune să conecteze practica atelierelor atât la viitorul program cultural al „Timișoara 2021” cât și la mediul de lucru al participanților (instituții, ONG-uri culturale, școli, alte organizații).

Toți participanții vor primi un certificat care să ateste procesul formativ pe care l-au parcurs.


Scopul acestor activități este crearea unei echipe de colaboratori voluntari pentru Engagement Unit din cadrul Timișoara 2021, care va fi promovată pe site-ul Asociației.

Pentru primul atelier (8-10 septembrie) e nevoie de 25 de participanți, iar pentru al doilea atelier (22-24 septembrie) de 20 de participanți.

Sunt invitați să se înscrie cei care sunt sau au fost implicați în proiecte care s-au adresat copiilor sau tinerilor, cu roluri diverse – comunicatori, manageri de proiect, educatori/profesori sau animatori – și cu afilieri instituționale diferite – profesioniști independenți, antreprenori, angajați sau colaboratori ai unor organizații sau instituții culturale.

Unul dintre criteriile esențiale de selecție este angajamentul real de a lua partea la activitățile Engagement Unit a Timișoara 2021, care va presupune colaborări voluntare și remunerate în anii următori. Cei interesați se pot înscrie pentru a participa la primul atelier, la al doilea atelier sau la amândouă. Participarea la al doilea atelier este condiționată de asumarea angajamentului de a realiza 2 sesiuni de mediere culturală pentru a exersa noile metode și abordări, cu sprijinul unor practicieni locali experimentați și al echipei Timișoara 2021.

Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierea se realizează prin completarea formularului de înscriere disponibil online pe site-ul Asociației. Apelul va rămâne deschis până la data de 29 august (ora 23.59), iar rezultatele vor fi anunțate celor înscriși la data de 1 septembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.