ATENȚIE la temperaturile extreme! Un bărbat din Timișoara, cu probleme cardiace, a...

ATENȚIE la temperaturile extreme! Un bărbat din Timișoara, cu probleme cardiace, a MURIT după ce a lucrat în căldură

0
DISTRIBUIȚI

echipaj smurd

Canicula începe să facă primele victime la Timișoara. Aseară, un bărbat de aproximativ 60 de ani a murit, după ce a lucrat afară, deși temperaturile erau foarte ridicate. Soția timișoreanului au povestit că acesta avea afecțiuni cardiace de mai mulți ani, iar ieri a tăiat niște gresie, în fața blocului în care locuia, în Calea Șagului.

La un moment dat, bărbatului i s-a făcut rău și a fost găsit inconștient în fața blocului.


Imediat, un echipaj SMURD s-a deplasat de urgență, timișoreanul fiind în stop cardiac. Paramedicii au încercat timp de aproximativ 40 de minute să-l readucă la viață, dar în zadar.

Medicul Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că expunerea la căldura excesivă ar fi putut avea un efect determinant în instalarea stopului cardiac.

„În urma expunerii la căldură nu mori așa de brusc, prima dată intri în comă, dar faptul că un pacient cu boală cardiacă a lucrat în temperaturi mari, probabil că a avut un efect determinat în instalarea stopului cardiac. Reiterăm rugămintea noastră ca mai ales pacienții cu afecțiuni cronice să se abțină de la activități fizice în zile cu temperaturi înalte”, a explicat Mihai Grecu.

Șeful UPU de la Spitalul Județean Timișoara spune că, din momentul creșterii temperaturilor, numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale este cu 10-15% mai mare față de o zi obișnuită.

„Le recomandăm oamenilor ca în intervalul 11.00 – 17.00, cât timp e cald afară, să stea în casă. Din păcate, minuni nu putem să facem, zile de la noi nu putem da, e bine ca oamenii să se păzească puțin și singuri”, a transmis Mihai Grecu.

Astăzi, în Banat se vor înregistra temperaturi care vor ajunge până la 38 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.