Autoritățile din Timiș, comitet pentru situații de urgență. Ce măsuri se iau...

Autoritățile din Timiș, comitet pentru situații de urgență. Ce măsuri se iau pentru zilele următoare

0
DISTRIBUIȚI

tren canicula

Codul roșu de caniculă anunțat pentru mai multe județe din țară, printre care și în Timiș, impune măsuri speciale. Astăzi, la Prefectura Timiş a avut loc un comitet pentru situaţii de urgenţă. Temperaturile aşteptate pentru zilele următoare se ridică şi la 42 de grade Celsius.

Prefectul de Timiș, Mircea Băcală, le-a cerut celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență să transmită fiecărei primării solicitări ca persoanele în vârstă care locuiesc singure să fie menţinute sub supraveghere pentru a fi ajutate în caz de nevoie.


Cetăţenii sunt sfătuiţi să stea în case în zilele toride, în special în orele amiezii. Cei care ies trebuie să ştie că pot primi ajutor la cele patru puncte deschise de Direcţia de Sănătate Publică în pieţele Traian şi 700, dar şi la Operă şi Poşta Mare. Oamenii se pot răcori şi în biserici, care vor rămâne deschise între 8 şi 20, dar şi în majoritatea farmaciilor din oraş, care oferă gratuit pahare cu apă celor care au nevoie.

Temperaturile ridicate cresc şi riscurile din incendii, aducând un inconvenient în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a maşinilor pompierilor. „Sursa de apă potabilă acumulată la Surduc este în proporție de sută la sută acoperită, iar la Poieni Strâmbu la capacitate de 85 la sută”, a spus prefectul de Timiș la comitetul pentru situaţii de urgenţă. Măsuri privind restricţionarea circulaţiei de mare tonaj pe drumuri pot fi luate de Poliţia Rutieră, dacă va fi necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.