Bani europeni pentru găsirea de noi tratamente pentru bolnavii cu afecțiuni ale...

Bani europeni pentru găsirea de noi tratamente pentru bolnavii cu afecțiuni ale vaselor de sânge, la Spitalul Județean Timișoara. Ce proiect se derulează

0
DISTRIBUIȚI

angiograf

Vești bune pentru bolnavii din vestul țării care ajung la Spitalul Județean Timișoara și au nevoie de o angiografie, investigația prin intermediul căreia se analizează starea vaselor de sânge. Spitalul județean a primit, la sfârșitul anului 2015, un angiograf de ultimă generație, în valoare de peste un milion de euro, pentru patologia cardiovasculară și tumorală. Aparatul a fost achiziționat în cadrul unui proiect european derulat de Academia de Științe Medicale, în valoare de 25 de milioane de euro, în cadrul căruia 17 centre din țară au primit câte un angiograf performant.

Ministerul Cercetării și Inovării a anunțat, în această săptămână, că a fost semnat contractul de finanțare a celei de-a doua faze a proiectului prin intermediul căruia angiografele au fost cumpărate.
“În cea de a doua fază, proiectul își propune creșterea capacității de cercetare-dezvoltare a celor 17 unități medicale prin utilizarea sistemelor angiografie achiziționate și cercetarea clinică a 100 pacienți în medie în fiecare centru de cercetare în cadrul clusterului emergent AngioNET.


Valoarea celei de-a doua faze a proiectului este de 58.832.613,34 lei”, transmite Ministerul Cercetării și Inovării.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că banii care vor ajunge în unitatea medicală în cadrul acestui proiect vor fi folosiți pentru achiziționarea consumabilelor necesare realizării de investigații cu angiograful de ultimă generație cumpărat în urmă cu doi ani.

“Se va face achiziția de materiale sanitare pentru procedurile respective, de cercetare. Noi avem programe care se derulează și prin Casa Națională de Sănătate, și prin Ministerul Sănătății, prin care se realizează investigațiile respective, dar acum primim bani prin programul Academiei de Științe Medicale”, a afirmat Marius Craina.

Proiectul se numește “Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi infrastructuri”. Practic, beneficiarul final al acestui proiect este pacientul și specialistul care va propune noi metode terapeutice, noi protocoale de tratament pentru pacienții noștri”, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.