Bastionul Therezia devine „Cetatea vitejilor”: evenimente cu „parfum” de Evul Mediu pregătite...

Bastionul Therezia devine „Cetatea vitejilor”: evenimente cu „parfum” de Evul Mediu pregătite de Muzeul Banatului

1
DISTRIBUIȚI

Luna septembrie debutează la Muzeul Național al Banatului cu un adevărat festival de reconstituire artistică intitulat „Cetatea vitejilor”, care se va desfășura din 1 până în 3 septembrie la bastionul Maria Theresia.

Curtea bastionului va fi locul de întâlnire cu grupurile de reconstituire istorică TM Archry, Peregrinii, Losonczy István Baranta și Lupus Dacus, care vor susține o serie de spectacole de teatru medieval, și activități interactive, ateliere și concerte de muzică din Evul Mediu și perioada otomană, lecții de muzică, demonstrații de mânuire a armelor vechi sau dansuri istorice, toate menite să refacă atmosfera unor vremuri apuse, vor fi organizate concursuri la care participanții vor primi diplome și medalii, fiecare zi de spectacol având un anumit specific.

Programul evenimentului este următorul:

Ziua I – vineri, 1 septembrie 2017
15,00-16,00 Montarea Taberei Arcașilor și a Taberei Peregrinilor
16,00-18,00 Școala Arcașilor – Demonstrații de tragere la țintă fixă și mobilă, tragere din genunchi, îndemânare în arta tirului cu arcul
18,00 Muzica Trubadurilor Războinici – Concert stradal PEREGRINII
19,00 Concursul Tinerilor Arcași – Lecții de arc încheiate cu o competiție de tir cu arcul (pentru începători).
18,00-20,00 Montarea iurtei nomazilor – Tabăra Războinicilor Stepei (în paralel cu evenimentele de mai sus) – adusă de artiștii grupului de reconstituire istorică și păstrare a tradițiilor LOSONCZY ISTVAN BARANTA și de invitații lor din Ungaria, Asociația Sfântul Ladislau.
20,00 Parada participanților – Cimpoaiele și tobele Peregrinilor îi vor purta pe eroii acestei zile pe străzile fostei cetăți până în Piața Libertății, unde va avea loc o demonstrație de duel scenic cu actorii trupei Peregrinii.

Ziua II – sâmbătă, 2 septembrie 2017

12,00 Ateliere de duel scenic și folosire a armelor istorice, cu actorii trupei PEREGRINII
13,00 Instalarea Taberei Lupus Dacus
14,00 Atelier – Cum să înțelegem mai bine muzica medievală (susținut de muzicienii grupului de muzică istorică Lupus Dacus)
15,00-17,00 Oaspeți în Tabăra Nomazilor – interacțiune cu războinicii stepei, viața acum o mie de ani – iurta mare a trupei LOSONCZY ISTVAN BARANTA
18,00 Muzica și arta războiului – Exerciții de antrenament cu arme medievale ale actorilor de la Peregrinii pe muzică istorică LIVE cu Lupus Dacus
19,00 Spectacolul Războinicilor Pustei – un show oferit de LOSONCZY ISTVAN BARANTA și Asociația SZENT LASZLO care va prezenta lupte cu bicele păstorești, fokoșul, săbiile, folosirea arcurilor tradiționale.
20,00 Concertul Menestrelilor Războinici – Peregrinii și Lupus Dacus (muzică autentică, instrumente inedite, dansuri istorice, teatru medieval, demonstrații de dans cu săbii de luptă și săbii de foc).

Ziua III – duminică, 3 septembrie 2017
10,00 – 12,00 Dimineața în TABĂRA NOMAZILOR – Ateliere cu artiștii grupului de reconstituire istorică și păstrare a tradițiilor LOSONCZY ISTVAN BARANTA și cu invitații lor din Ungaria, asociația Sfântul Ladislau.


Iurta nomazilor, amplasată în curtea bastionului va găzdui războinicii stepei, arme și instrumente muzicale, dar și o bucătărie care va găti pentru oaspeți deliciosul bogracs.
14,00-16,00 – Lecții interactive de istorie – cum s-au educat pentru viață luptătorii stepei – o prezentare interactivă de jocuri tradiționale pentru copii, îndeminare cu bice păstorești, învățare scriere pe răboj, exerciții de concentrare, coordonare, reflex.
16,00 Amurgul menestrelilor – concert de încheiere cu PEREGRINII și invitații lor
17,00 Adunarea taberelor, salve de tun.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.