Bogdan Andone, încrezător într-un start bun cu ASU Politehnica. Pe ce nume...

Bogdan Andone, încrezător într-un start bun cu ASU Politehnica. Pe ce nume nou nu se va baza tehnicianul ”Băieților în ghete” la Brăila, în prima etapă a B-ului

0
DISTRIBUIȚI
ASU Poli începe campionatul

ASU Politehnica va debuta în noul sezon al Ligii a II-a conform programului stabilit inițial, cu o deplasare aparent dificilă la Brăila. Deși localnica Dacia Unirea s-a confruntat cu unele probleme financiare în această vară tehnicianul Bogdan Andone e convins că elevii săi nu vor avea parte de un meci ușor.

Ieri s-a stabilit că atât Foresta, cât și Metalul – care va deveni azi oficial Sportul Snagov, rămân în eșalonul secund. Prin urmare ASU Poli se va deplasa în estul țării în prima rundă din acest weekend. Programul din primele runde nu-l încântă pe noul antrenor al alb-violeților, nemulțumit de incertitudinea din B. ”Așteptăm cu entuziasm și încredere acest început de campionat, va fi unul dificil prin prisma programului cu deplasări lungi pe acest start. Brăila, apoi acasă cu Pitești, apoi la Târgoviște, la trei zile jucăm cu Metaloglobus la Timișoara, în intermediară, apoi la două zile la București. Suntem foarte fericiți să facem aceste călătorii pe început de campionat. Chiar aveam nevoie să începem în forță”, a spus ironic Bogdan Andone.

Tehnicianul e în schimb încrezător că echipa sa poate obține un rezultat bun în prima etapă a Ligii a II-a, dar nu-și subestimează adversarul, unul care a încheiat pregătirile cu o victoria la scor în fața colegei de eșalon Dunărea Călărași, scor 5-0. ”Tot timpul am spus, la Brăila e un teren unde se câștigă greu. Indiferent de probleme, acestea treptat se rezolvă, am văzut că au discutat și autoritățile cu echipa. E un teren greu, unde ei pierd greu. Cu siguranță ne va aștepta un meci greu. Dar suntem pregătiți, mai avem două zile să punem toate detaliile la punct și cu siguranță vom ajunge la meci cu lecția învățată.


Avem tot lotul valid. Din păcate bugetul a făcut să avem un lot subțire numeric. Poparadu nu va fi apt pentru că a avut o perioadă mai lungă de pauză. Are nevoie de două-trei săptămână să-și intre în ritm. Lotul e la limită, nu am bătăi de cap asupra celor 18 care vor face deplasarea la Brăila. Au fost multe schimbări, dar jucătorii care au venit au destulă experiență să se sincronizeze cu ceilalți sau ei între ei. În cel mai scurt timp vom fi și o echipă omogenă”, a declarat Bogdan Andone.

Dacă Poparadu nu va fi apt pentru prima etapă, în schimb Andone va miza probabil din primul minut pe Carol Taub, fundașul recuperându-se treptat după lovitura încasată în amicalul de la Lugoj.

Optimism și între jucătorii cu experiență

ASU Poli va avea în noul sezon o serie de jucători cu mare experiență. Căpitanul echipei în ediția 2017-18 va fi fundașul Ioan Mera. ”Ne așteaptă o deplasare foarte lungă. E foarte important să începem bine campionatul, să adunăm cât mai multe puncte. Probabil va fi un meci de luptă, terenul e foarte greu acolo din ce am înțeles. Sper să ne mobilizăm și ar fi perfect să câștigăm trei puncte. Avem ceva informații, am făcut pregătire tactică, antrenorul ne-a vorbit despre ei, rămâne în vestiar ce ne-a spus. Sperăm să-i facem să joace cât mai prost sâmbătă. Suntem pregătiți, antrenamentele sunt bune, eu simt că trebuie să începem campionatul și trebuie să începem bine. Doar meciurile bune aduc victoriile și încrederea ne va fi dată de punctele din teren. Nu vreau să fac o comparație pentru că am prieteni buni care au plecat, doar meciurile vor demonstra dacă avem lot mai bun ca anul trecut”, a spus și Ioan Mera.

Un alt jucător așteptat să intre în duelul de sâmbătă e mijlocașul Alin Ignea, sosit de la ACS Poli în această vară. ”E un meci foarte greu, o deplasare foarte lungă, plus canicula din toată țara. Sperăm să scoatem punct sau puncte la Brăila. Avem o echipă bună, dar mai avem nevoie de timp pentru a ne pune relațiile de joc în funcțiune. Probleme financiare sunt la toate echipele, dar Brăila are acasă o echipă bună, care joacă agresiv, sperăm să-i batem. De asta am și venit, sper să joc meci de meci, să fiu sănătos și vedem ce se va întâmpla pe parcurs”, a conchis Alin Ignea.

Partida Dacia Unirea Brăila – ASU Politehnica Timișoara se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00, în prima etapă a Ligii a II-a. Deși același post TV de anul trecut e singurul interesant de transmiterea partidelor din B, prima rundă nu va fi televizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.