Brăila, OAZĂ pentru ASU Politehnica Timișoara: trei puncte pentru un start pozitiv...

Brăila, OAZĂ pentru ASU Politehnica Timișoara: trei puncte pentru un start pozitiv în noul sezon

0
DISTRIBUIȚI
Alex Bădăuță (stânga) a reușit o dublă

Start ideal în noua stagiune a Ligii a II-a pentru ASU Politehnica Timișoara, la capătul unei deplasări lungi și dificile, în celălalt capăt al țării, la Brăila. „Băieții în ghete” s-au întors din deplasarea de pe Dunăre cu toate cele trei puncte, la capătul unui meci presărat cu un final la înălțime, deși au condus pe parcurs și cu 3-0. Gazdele au reușit să marcheze două goluri, de neajuns însă pentru a obține vreun punct, astfel că rezultatul final le-a fost favorabil celor veniți de pe Bega, scor 3-2.

După primul sfert de oră alb-violeții se aflau în avantaj, Ioan, de la gazde, primind cartonașul roșu direct după o intrare imprudent la Ignea.


A mai durat doar alte cinci minute până ca Bădăuță să deschidă scorul, scăpat singur cu portarul, la capătul unei lansă din partea colegului său din tridentul ofensiv, Predescu.

A urmat iureșul la poarta amfitrionilor. În minutul 25 Bădăuță și-a trecut în cont al doilea gol, după o pivotare între doi fundași adverși și un șut din întoarcere, ca la doar trei minute după Taub să stabilească un scor de forfeit, 3-0. Totuși, emoțiile nu au fost risipite. Sorescu a faultat în careu iar Costel Roșu a micșorat din ecart, 1-3.

Căldura a început să-și spună cuvântul după revenirea de la cabine. La jumătatea mitanului secund același Costel Roșu, cu o lovitură de cap în urma centrării nou intratului Cubleșan, a încins finalul de joc. În ciuda încercărilor gazdelor de a restabili egalitatea, ASU Politehnica Timișoara, cu om în plus în mare parte a jocului, a obținut toate cele trei puncte din deplasarea de la Brăila, singura incertitudine fiind starea lui Ignea, care a fost schimbat după accidentarea suferită la intrarea lui Ioan.

Dacia Unirea Brăila – ASU Politehnica Timișoara 2-3 (’30, ’66, Costel Roșu / ’19, ’25, Bădăuță; ’28, Taub)

Dacia Unirea Brăila: Olaru – G. Niță, Ivan (c.), Lazăr, Stănciulescu – C. Mihai (’46, Cubleșan), P. Ioan, Covaciu, Dima (’35, Roșoagă) – C. Roșu, O. Bucur (’75, Cuciureanu)

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Motreanu, Mera (c.), Bilia, Taub – Sorescu, Ignea (’21, Stanciu), Krausz – Plămadă, Bădăuță, Predescu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.