Filme în turneu: Caravana TIFF a pornit prin țară, iar în august...

Filme în turneu: Caravana TIFF a pornit prin țară, iar în august va poposi în mai multe orașe din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

După cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) care a avut loc în această vară la Cluj-Napoca și Caravana TIFF, aflată la a opta ediție, și-a început de la jumătatea lunii iulie turneul prin peste 15 orașe ale țării, urmând ca, în luna august, să poposească la Arad (4 – 6 august), Deva (27 – 29 august) și Timișoara (31 august – 5 septembrie). Uriașul ecran al caravanei va fi amplasat în locuri publice, unde spectatorii vor putea urmări mai multe comedii, drame, thrillere, animații, filme premiate la marile festivaluri și succese de casă, intrarea fiind liberă. Locația pentru Timișoara nu a fost încă anunțată, însă anul trecut peliculele aduse de Caravana TIFF au fost proiectate la Grădina de Vară „Capitol”.

Printre filmele pe care publicul va avea ocazia să le vadă se numără „Glory”, recompensat cu mențiunea specială a juriului la TIFF, „Dalida”, drama biografică a legendarei cântărețe, „Nebune de fericire” sau „Dumnezeu să ne ierte”, un film care a obținut multe premii în ultimul an.


Cinefilii vor mai putea vedea comedia „Complet străini” sau drama „(M)ucenicul”, noul film al lui Radu Mihăileanu „Povestea iubirii” și „Planeta Petrila”, distins cu premiul publicului pentru film românesc la TIFF, film care a avut deja premiera la Timișoara, în cadrul festivalului „Ceau, cinema!”. Vor mai fi proiectate „Ultimul căldărar”, recompensat cu premiul pentru debut la TIFF, „Varză, cartofi și alți demoni”, un documentar despre situația tragi-comică a agriculturii românești, „Vara s-a sfârșit”, comediile „Afacerea de Est” și „Două lozuri” sau thriller-ul „Câini”.

Arădenii vor avea ocazia să vadă astăzi filmul italian „Complet străini”, care va fi proiectat în grădina de vară a cinematografului „Arta” de la ora 21.45, sâmbătă, de la ora 19.00, filmul „Glory”, care va rula în sala cinematografului, iar de la ora 21.45, în grădină, coproducția franco-italiană „Nebune de fericire”. Duminică vor putea fi vizionate alte două filme premiate, „(M)ucenicul”, care va rula în sala cinematografului „Arta” de la ora 19.00, și „Dumnezeu să ne ierte”, proiectat în grădina de vară de la ora 21.45.

Programul complet al caravanei va fi actualizat în permanență pe www.tiff.ro și pe pagina oficială de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.