Cartierele din Timișoara cu cele mai scumpe apartamente. Cât costă metrul pătrat

Cartierele din Timișoara cu cele mai scumpe apartamente. Cât costă metrul pătrat

0
DISTRIBUIȚI

În comparație cu alte mari orașe din România, diferența de preț între cartierele cu cele mai scumpe și, respectiv, cu cele mai ieftine apartamente este destul de mică în Timișoara.

Cele mai scumpe apartamente din capitala Banatului se află în zonele ultracentral, Medicină și Piața Unirii, unde metrul pătrat util costă 1.420 de euro. La polul opus se află locuințele din zonele Bucovina, Simion Bărnuțiu, Gării, Dorobanților și Mircea cel Bătrân – 1.030 euro pe metru pătrat util.

Potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, în cel de-al doilea trimestru al anului 2017, prețul apartamentelor scoase la vânzare în Timișoara s-a majorat cu 3,5%, ajungând la un preț mediu pe metru pătrat de 1.080 de euro.

Spre deosebire de orașe precum București sau Cluj-Napoca, în capitala Banatului nu există o diferență prea mare de prețuri între cartierele cu cele mai scumpe, respectiv, cu cele mai ieftine apartamente.


Astfel, deși media de preț consemnată la nivel de oraș în trimestrul al doilea din 2017 este de doar 1.080 de euro pe metru pătrat util, niciuna dintre zonele analizate nu coboară sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat.

Dacă în zonele ultracentral, Medicină și Piața Unirii pretențiile vânzătorilor ajung la 1.420 de euro pe metru pătrat util, acestea scad până la 1.030 de euro pe metru pătrat util în zonele Bucovina, Simion Bărnuțiu, Gării, Dorobanților și Mircea cel Bătrân.

Pe locul doi în topul cartierelor din Timișoara cu cele mai scumpe apartamente se află zonele Complexul Studențesc, Dacia, Elisabetin, Olimpia-Stadion, Torontalului – 1.130 de euro pe metru pătrat util, urmate de Circumvalațiunii – 1120 de euro pe metru pătrat util și de Braytim – 1.110 euro pe metru pătrat util.

Astfel, 290 euro/mp util este diferența de preț dintre cele mai scumpă zonă din Timișoara – centrală – și următoarele cartiere din topul celor mai scumpe din oraș.

În ultimele trei luni, apartamentele scoase la vânzare s-au apreciat în toate zonele orașului, chiar dacă în proporții diferite. Cel mai semnificativ avans, de 6,3%, a fost consemnat în zonele Complex Studențesc, Dacia, Elisabetin și Olimpia-Stadion, pe locul al doilea în clasament aflându-se o creștere de 4,6% în arealul Ultracentral-Medicină-Piața Unirii. Cel mai puțin (+1,1%) s-au scumpit chiar cele mai accesibile locuințe, din zonele: Bucovina, Simion Bărnuțiu, Gării, Dorobanților și Mircea cel Bătrân.

La nivel național, în ultimele 12 luni, prețurile de tranzacționare au crescut cu 5,1%, deși cele cerute de proprietari au crescut cu 13%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.