Central European Film Festival – festival unic la Timișoara

Central European Film Festival – festival unic la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Central European Film Festival aduce în Timișoara cele mai bune filme din țările din regiunea centrală și sud-est europeană, alături de pelicule prezentate la marile festivaluri europene din ultimul an, din 3 până în 9 septembrie,. În sprijinul dialogului intercultural inițiat de acest festival, vor veni evenimente precum ateliere de filme, expoziții, dezbateri, lansări de carte, concerte, proiecții de filme studențești și scurt-metraje.

Pe lângă filmele care intră în competiție, anul acesta la Timișoara vor fi prezentate documentare despre orașele care vor fi Capitale Europene ale Culturii în 2021 – Timișoara, Novi-Sad (Serbia) sau Eleusina (Grecia) dar și filme de ficțiune și documentare care promovează toleranța.


În 2017 tema dezbătută în cadrul CEFF este cultura minorităților.

Evenimentele vor avea loc – cu acces liber – în Piața Libertății, Cinema Timiș, Sala 2 a Teatrului Național, Iulius Mall, Sinagoga din Cetate, Piața Dacia, Casa Artelor și Cărturești.

La deschiderea primei ediții de la Timișoara a festivalului, pe 3 septembrie de la ora 21.00, în Piața Libertății va cânta cvartetul EYOT din Serbia, o trupă de jazz cu influențe rock, punk și ambiental și va fi proiectat filmul „Happy End” (1967) regizat de cehul Oldřich Lipský.

De luni, 4 septembrie, începând cu ora 16.00, la Cinema Timiș, se poate vizita expoziția „Afișe străine ale filmelor românești din perioada comunistă”. Expoziția reunește 40 de afișe ale unor filme românești realizate în perioada 1965- 1985 pentru alte țări. Acestea sunt parte din colecția producătorului american Christopher Landry, pasionat de filmele realizate la noi în timpul comunismului.

Tinerii (liceeni și studenți) împătimiți de filmări cu telefonul sunt invitați să realizeze un film de minim un minut jumătate și maxim cinci minute, care să spună o poveste despre o minoritate timișoreană. Filmele sunt așteptate, până pe 30 august, la adresele pr@cefftm.to sau office@cefftm.ro, pentru a participa la concursul NO KID/DING!.

Central European Film Festival a fost inițiat acum șase ani de regretatul regizor Radu Gabrea, iar ediția de anul acesta îi va fi dedicată lui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.